Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Οι μέρες κυλούν πανομοιότυπα, έχω χάσει την αίσθηση του χρόνου, αλλά δεν παραπονιέμαι…Υγεία να έχουμε και θα περάσει κι αυτό. Εύχομαι ενόψει του Πάσχα να πρυτανεύσει η λογική και να μην αρχίσει ο κόσμος να ταξιδεύει. Και μένα μου λείπουν οι γονείς μου, οι αδερφές μου, οι φίλοι μου, αλλά δεν θα ρίσκαρα σε καμία περίπτωση να ταξιδέψω για να τους δω. Προτιμώ να κάνουμε βιντεοκλήσεις για να βλεπόμαστε. Η χώρα μας τα έχει πάει καλά μέχρι στιγμής και θα ήταν σκέτη αυτοκτονία να τα κάναμε τώρα μαντάρα! Ας φτιάξουμε τώρα μια vegan μηλόπιτα να γλυκαθούμε!
Ας περάσουμε τώρα στην σούπερ συνταγούλα που σας ετοίμασε ο Κωστής πάλι! Τι να τον κάνω; Να σταθώ εμπόδιο στον μαγειρικό του οίστρο; Το λοιπό (που λέμε εδώ στο Τζάντε) έφτιαξε πριν λίγες μέρες μια εκπληκτική vegan μηλόπιτα με αλεύρι ολικής παρακαλώ! Πανεύκολη, με απλά υλικά, ελαφριά και πεντανόστιμη! Επιβάλλεται να την δοκιμάσετε, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, σας διαβεβαιώ! Επ’ευκαιρία να σας θυμίσω και αυτή την παλιότερη υπέροχη συνταγή για τριφτή μηλόπιτα που είχε φτιάξει πάλι ο Κωστής μου!
Φιλιά πολλά από το νησάκι μας! Έρχεται και πασχαλινό μενού! Τι, έτσι θα σας αφήναμε; Στο μεταξύ φτιάξτε και αυτή την απίθανη vegan μηλόπιτα! Μείνετε συντονισμένοι! Μουάτς!
Υλικά για ταψί διαμέτρου 28cm:
Εκτέλεση:
Κόβω τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα βάζω σε ένα μπολ και τα πασπαλίζω με την κανέλα και το γαρίφαλο, τα περιχύνω με το κονιάκ τα 30 γρ. ζάχαρη και τα 30 γρ. χυμό. Ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο χτυπώ το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού και το γάλα και μετά προσθέτω και την ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνω στα υγρά υλικά τα στερεά, ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου 28cm. Μετά “φυτεύω” τις λεπτές φέτες μήλου κυκλικά σαν σπείρα στην επιφάνεια της ζύμης και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30-35 λεπτά. Βγάζω το γλυκάκι από τον φούρνο και κάνω υπομονή να κρυώσει για να το τσακίσω! Καλή σας απόλαυση!
Upadate: φτιάξαμε την ίδια συνταγή και με αχλάδια κι έγινε εξίσου υπέροχη! Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν μούλιασα τα αχλάδια στο κονιάκ. Απλά έριξα λίγο κονιάκ στα υγρά υλικά.
«20γρ. ζάχαρη +30 γρ. χυμό»Σε τι χυμό αναφέρεστε;
Χυμό πορτοκαλιού, αγαπημένη μου!
Αντί για ζάχαρη μέλι θα μπορούσαμε? Ευχαριστώ πολύ!
Δεν το έχουμε δοκιμάσει με μέλι. Αντικαθιστας ένα στερεό υλικό με ένα υγρό, οπότε θα πρέπει να κάνεις αλλαγές. Φιλιά πολλά
Μύρισε όλη η πολυκατοικία μέχρι κάτω κανέλα και γαρίφαλο. Ζεστή από τον φούρνο την τρώγαμε κι ολόκληρη, με το ζόρι κρατηθήκαμε, από ντροπή, μη φάμε ολόκληρο ταψί! Καταπληκτική συνταγή!
Χαχα! Εμείς την φάγαμε σε λιγότερο από 24 ώρες! Καμία ντροπή βλέπεις . Την επόμενη φορά στείλε και φωτογραφία! Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε, αγαπημένη μου! Φιλιά πολλά και καλό Πάσχα
Αν βάλω αλεύρι ολικής πόσο ακόμη baking να βάλω;
Με επιφύλαξη να διπλασιάσεις το baking powder. Δεν στο λέω με σιγουριά.
Αν το δοκιμάσεις, ενημέρωσέ με!
Χριστός Ανέστη με υγεία!!!Μπορώ να αντικαταστήσω το γαλα σόγιας με γάλα βρώμης η καρύδας???
Αρετούλα μου, χρόνια πολλά! Θα πρότεινα γάλα βρώμης!
Περιμένω εντυπώσεις, αν την φτιάξεις!
Φιλιά πολλά!
Συγνώμη για αυτη την απορία ,δεν έχω ασχοληθεί με γλυκά .Τα 350 γρ μήλα περίπου πόση ποσότητα είναι; Τι κατηγορίας μήλα; Φούτζι; Γλυκά; Γλυκόξινα; Εσείς ποιά χρησιμοποιείτε;
Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αγαπημένη μου!!!
Είναι περίπου 2 μικρά μήλα. Εμείς βάζουμε κόκκινα τύπου ζαγορίν!
Φιλιά πολλά!
Καλημέρα! Φαίνεται τέλεια!
Πώς τη διατηρούμε και για πόσες μέρες; (Εάν μείνει βεβαίως βεβαίως χιχι)
Ευχαριστώ!
Διατηρείται εκτός ψυγείου για λίγες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει επιβιώσει στο σπίτι μας πάνω από 2-3 μέρες!
Φιλιά πολλά!
Καλησπέρα! Κατ’αρχήν ωραία και εύκολη συνταγή! Έχω φτιάξει διάφορες συνταγές από το site σας με ικανοποίση και ευχαρίστηση! Σήμερα το πρωί έφτιαξα τη μηλόπιτα αλλάζοντας τη ζάχαρη με ζάχαρη άνθους καρύδας και ακατέργαστη ζαχαροκάλαμου στην ίδια ποσότητα με τη συνταγή και αντί για baking powder έβαλα baking soda πάλι στην ίδια ποσότητα. Στο τέλος που εβαλα όλα τα μήλα μου άρεσε τόσο η μυρωδιά από το ζουμί με την κανέλα και το γαρύφαλλο που βούτηξα τα δάχτυλά μου δυό φορες και τα τίναξα πάνω απτο γλυκό. Ψήθηκε τέλεια, έχω φούρνο υγραερίου που είναι πολύ διαφορετικό να ψήνεις γλυκά, και δυστυχώς στη δοκιμή, προς μεγάλη μου έκπληξη, η μηλόπιτα έχει μια πικρή γεύση, αρκετά δυσάρεστη. Έχεις κάποια ιδέα γιατί μπορεί να συνέβει αυτό;;;
Χρόνια πολλά, Μέλισσα και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν ξέρω γιατί σου βγήκε πικρή, μήπως έβαλες παραπάνω κανέλα;