Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Χρόνια Πολλά και καλή καραντινάτη Μεγάλη Εβδομάδα! Πιστή στις υποσχέσεις μου σήμερα θα σας δώσω την πρώτη συνταγή για το πασχαλινό τραπέζι. Ένα τραπέζι αναίμακτο και πολύ πολύ νόστιμο! Την ιδέα του ορεκτικού μου την δώσατε εσείς, όταν τις προάλλες σας είχα ρωτήσει στο facebook τι θα θέλατε να μαγειρέψουμε. Κάποιοι είπατε “πίτα”, κάποιοι άλλοι “κάτι με μανιτάρια”, οπότε πάντρεψα αυτές τις δύο παραγγελιές και έφτιαξα μια υπέροχη ελαφριά vegan μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο! Η έμπνευση ήρθε από την δημοφιλή μπατζίνα . Είναι πολύ εύκολη, έχει απλά υλικά και είναι γευστικότατη! Άρεσε και στο τετράχρονο γκουρμεδιάρικο αγγελούδι μας παρακαλώ, παρ’όλο που δεν αγαπά τα μανιτάρια. Μια ακόμη αγαπημένη μανιταρόπιτα είναι αυτή χωρίς γλουτένη που είχε φτάσει πέρσι ο Κωστής! Εξίσου νόστιμη και εύκολη!
Στην επόμενη ανάρτηση θα σας παρουσιάσω το κυρίως πιάτο, οπότε μείνετε συντονισμένοι! Σας παραθέτω και τις κλασικές πασχαλινές για vegan μαγειρίτσα, τσουρέκι και κουλουράκια!
Φιλιά πολλά και καλά μαγειρέματα! Μουάτς!
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω τις 2 κ.σ. λάδι να ζεσταθούν και ρίχνω τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και την ρίγανη να σοταριστούν. Θα τα αποσύρω από την φωτιά όταν έχουν σωθεί τα υγρά των μανιταριών. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με την διατροφική μαγιά και το σουσάμι κι αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπώ το λάδι με το γάλα κι ενσωματώνω μετά το αλεύρι και το baking powder. Ρίχνω μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια τον χυλό και ανακατεύω καλά ώστε ο χυλός να αναμειχθεί καλά με τα μανιτάρια. Λαδώνω ένα πυρέξ, το πασπαλίζω με λίγο σουσάμι και αδειάζω μέσα το μείγμα. Πατικώνω με μια μαρίζ, ρίχνω λίγο ακόμα σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 70 περίπου λεπτά στις αντιστάσεις. Κόβω, αφού κρυώσει. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. αν ψιλοκόψετε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, να το στίψετε καλά για να μην έχει υγρασία. Επίσης, μπορείτε προς το τέλος να βάλετε να ψηθεί για λίγα λεπτά στον αέρα για να πάρει χρώμα.
Με αλευρι για ολες τις χρησεις που ειναι το εχουμε ευκαιρο παντα γινεται; τι αλλαγες θα κανατε στη συνταγη;
Βάλε 3κ.γ baking powder αντί για 1 κ.γ. και κοσκινισε το αλεύρι σου καλά. Φιλιά πολλά
ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΕΧΕΙ ΓΛΟΥΤΕΝΗ. ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΑΛΕΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΙΟ ΝΑ ΒΑΛΩ?
Δεν το έχω δοκιμάσει με αλεύρι χωρίς γλουτένη, Ελευθερία μου!
αν βαλω αλευρι βρωμης θα βγει η συνταγη αραγε?
Δεν ξέρω, κοριτσάκι μου, δεν το έχω δοκιμάσει! Καλό Πάσχα!
Ωραίο είναι.. εγώ έβαλα κ πιπεριά..
Κυριαρχεί η γεύση του μανιταριού
Λογικό, αφού είναι μανιταρόπιτα. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Χρόνια πολλά, κορίτσι γλυκό
Γεια σας! Πολύ νόστιμη φαίνεται η μανιταρόπιτα. Να ρωτήσω, αντί για γάλα σόγιας μπορώ να βάλω γάλα αμυγδάλου, μιας και δεν πίνω το σόγιας; Ευχαριστώ πολύ!!
Ναι, Μαριάννα μου! Περιμένω εντυπώσεις! Καλό Πάσχα!
Τέλεια! Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Καλό Πάσχα, επίσης, με υγεία!!
Καλημέρα! Έκανα τη μανιταρόπιτα και βγήκε απίθανη. Κι ας μη φούσκωσε πολύ. Τη σελίδα σου την έχω βάλει στα αγαπημένα και όταν θέλω να εμπνευστώ, ανατρέχω! Σ’ ευχαριστώ 🙂
Μαριλένα μου γλυκιά, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που το μπλογκάκι μου σε εμπνέει!
Φιλιά πολλά απο το Τζάντε!
Καλησπέρα σας και καλή Σαρακοστή.
Δεν τρώω καθόλου υλικά με Γλουτένη.
Οπότε θα μπορούσα να βάλω καλαμποκάλευρο;
Δεν με ενδιαφέρει να φουσκώσει.
Θέλω να πιστεύω επειδή θα είναι χυλός δεν θα έχει πρόβλημα
Δημήτρη μου, καλησπέρα και καλή Σαρακοστή!
Δεν το έχω δοκιμάσει με άλλο αλεύρι, οπότε δεν είμαι σίγουρη…Αν το δοκιμάσεις, ενημέρωσέ με για το αποτέλεσμα!
Τα φιλιά μου από το Τζάντε!