The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan κρεμμυδόπιτα χωρίς φύλλο
Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Vegan κρεμμυδόπιτα χωρίς φύλλο

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Αχ, είμαι πολύ ενθουσιασμένη με την συνταγή που θα σας παρουσιάσω σήμερα! Είναι πανεύκολη, οικονομική, με απλά υλικά και πεντανόστιμη! Είμαι σίγουρη ότι θα αγαπήσετε αυτήν την vegan κρεμμυδόπιτα χωρίς φύλλο όσο εμείς! Με έμπνευση από την μπατζίνα (μια από τις δημφιλέστερες συνταγές στο μπλογκ), αλλά και την μανιταρόπιτα, δυο πιτούλες με κοινό στοιχείο την απουσία φύλλου, έφτιαξα αυτήν την υπέροχη γυμνή κρεμμυδόπιτα! Πραγματικά την λατρέψαμε σας λέω! Η γλυκύτητα των κρεμμυδιών συνδυασμένη με το μεθυστικό άρωμα του δεντρολίβανου και την νόστιμη κρέμα από τα κάσιους είναι όνειρο!

Αύριο ανοίγουν τα σχολεία κι ελπίζω να πάνε όλα καλά…Ο Δημητράκης μας δεν αγαπά καθόλου την τηλεκπαίδευση και περιμένει με αγωνία να γυρίσει…Για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα…Φιλιά πολλά από το νησί! Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Μουάτς!

Vegan κρεμμυδόπιτα χωρίς φύλλο Υλικά για ταψί 20*20:

500 γρ. κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ωμά κάσιους+3 κ.σ. νερό+3 κ.σ. χυμός λεμονιού
100 γρ. φυτικό γάλα
50+25 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. baking powder
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κ.σ. σουσάμι, παπαρουνόσπορος
αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. vegan τριμμένο τυρί

Vegan κρεμμυδόπιτα χωρίς φύλλο

Εκτέλεση:
Μουλιάζω αποβραδίς τα κάσιους ή σε βραστό νερό για 1 ώρα. Στραγγίζω, ξεπλένω και πολτοποιώ τα κάσιους μαζί με το νερό και τον χυμό λεμονιού ώσπου να γίνουν κρέμα. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τα 25 γρ. λαδιού και σοτάρω σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και το δεντρολίβανο ώσπου να μαραθούν. Σε ένα άλλο χτυπώ το γάλα με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτω τη σκόνη σκόρδου, την διατροφική μαγιά, αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν ενσωματώνω και την κρέμα κάσιους.  Ρίχνω στα υγρά το μείγμα του κρεμμυδιού κι ανακατεύω. Σιγά σιγά προσθέτω το αλεύρι (στο οποίο έχω ενσωματώσει και το baking powder). Λαδώνω ένα ταψί και το πασπαλίζω με αλεύρι (για να μην κολλήσει η πιτούλα). Ρίχνω το μείγμα, ισιώνω με μια μαρίζ και πασπαλίζω με σουσάμι, παπαρουνόσπορο και τυράκι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 55 περίπου λεπτά ώσπου να σφίξει η πίτα και να ροδοκοκκινίσει. Βγάζω από τον φούρνο το ταψί κι αφήνω να κρυώσει για να δέσει πριν κόψω. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 11.359 times, 2 visits today)

6 Comment

  1. Καλημερα!! Είμαι έτοιμη να φτιάξω τη πίτα και έχω μια απόρροια!! Τη διατροφική μαγιά που λέτε στην εκτέλεση δεν την αναφέρετε στα υλικά! Ποσό να βάλω; Ευχαριστω πολύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *