The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Κιμάς από ηλιόσπορο

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Το πόσο ενθουσιασμένη είμαι με την σημερινή συνταγή δεν μπορώ να σας περιγράψω! Που λέτε πριν λίγο καιρό είχα δει ότι έχει κυκλοφορήσει ένα προϊόν που έλεγε πως είναι κιμάς από ηλιόσπορο. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω τον δικό μου κιμά από ηλιόσπορο μαγειρεύοντας τον με τα υλικά που βάζω στην vegan μπολονέζ.  Ό,τι και να σας πω για το αποτέλεσμα, θα είναι λίγο…Ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το τσακίσαμε το φαγάκι μας οικογενειακώς. Φτιάξαμε πένες και τις εξαφανίσαμε εν ριπή οφθαλμού! Σκοπεύω να τον χρησιμοποιήσω και με λαζάνια. Πωπω, θα είναι απίθανος! Η δοσολογία που σας δίνω είναι για 1 πακέτο ζυμαρικά κι ίσως περισσέψει λίγο. Για τις ανάγκες της φωτογράφισης σέρβιρα τις πένες κι από πάνω τον κιμά για να είναι ευκρινής. Ωστόσο το σωστό είναι να ανακατέψουμε τον κιμά με τα ζυμαρικά για να τα αγκαλιάσει καλά η σάλτσα!

Άλλες συνταγές για vegan κιμά θα βρείτε παρακάτω:

*Κιμάς από φακές
*Κιμάς από μανιτάρια
*Κιμάς σόγιας

Σας προτρέπω να τον δοκιμάσετε αυτόν τον αναπάντεχα νόστιμο και ελαφρύ κιμά από ηλιόσπορο! Θα σας εκπλήξει με την νοστιμιά του! Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Φιλιά πολλά από το Τζάντε! Μουάτς!

Κιμάς από ηλιόσπορο

Υλικά για 5-6 μερίδες:
200 γρ. ηλιόσπορος ωμός, ανάλατος
110 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
130 γρ. καρότο, χοντροαλεσμένο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια σέλερυ
250 γρ. χυμός ντομάτας
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα σε κονσέρβα
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 δαφνόφυλλα
5 μπαχάρια
3+3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι

Κιμάς από ηλιόσπορο

Εκτέλεση:
Χτυπώ στο μπλέντερ τον ηλιόσπορο να γίνει χοντροκοπανισμένος, όχι σκόνη. Ζεσταίνω τις 3 κ.σ. λάδι και σοτάρω για 2 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερυ. Μετά σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμισθεί, προσθέτω τα μπαχάρια, τα δαφνόφυλλα, την σκόνη σκόρδου, τον χυμό/τα κομματάκια/τον πελτέ ντομάτας και 200 ml ζεστό νερό. Όταν αρχίζει η βράση, χαμηλώνω την φωτιά. Μετά από 5 λεπτά προσθέτω και τον ηλιόσπορο κι ανακατεύω. Μετά από περίπου 20 λεπτά βρασίματος σε χαμηλή φωτιά το φαγάκι μου είναι έτοιμο. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το υπόλοιπο λάδι. Σερβίρω με ζυμαρικά της αρεσκείας μου. Εμείς φτιάξαμε πένες. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 13.070 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *