Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα, από την βροχερή Ζάκυνθο! Ελπίζω να μου είστε καλά. Εγώ έχω τον Δημητράκη μου άρρωστο, απόψε το βράδυ δεν κοιμήθηκα παρακολουθώντας τον, αφού έφτασε 39 πυρετό. Συν τοις άλλοις η κακοκαιρία που πλήττει το νησί τις τελευταίες ώρες είναι τρομακτική. Βρέχει ασταμάτητα εδώ και ώρες και πνέουν μανιασμένοι αέρηδες…Αχ, αυτή κλιματική αλλαγή…Πόσο με τρομάζει! Ας ελπίσουμε να μην δημιουργηθούν προβλήματα…
Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας τώρα! Σήμερα φτιάχνουμε υπέροχα πανεύκολα ελιοπιτάκια! Ξεφυλλίζοντας ένα παλιό τεύχος από το περιοδικό Ζάχαρη κι Αλεύρι έπεσε το μάτι μου σε αυτά κι αμέσως τα ερωτεύτηκα κι είχα το προαίσθημα ότι θα είναι τέλεια! Με λίγα απλά υλικά φτιάχνουμε ένα εκπληκτικό ορεκτικό, ιδανικό για πάρτυ, αλλά και για σνακ για το σχολείο! Αξίζει να τα δοκιμάσετε! Περιμένω τις εντυπώσεις σας. Είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσουν. Αν αγαπάτε τις ελιές, ρίξτε μια ματιά και σε αυτή την εκπληκτική ελιόπιτα καθώς και σε αυτά τα λαχταριστά ελιόψωμα!
Σας στέλνω πολλά φιλιά κι αγάπη από το νησί! Να προσέχετε! Μουάτς!
Υλικά για 20 μπαμπάτσικα ελιοπιτάκια:
500-550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
235 γρ. χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. ηλιέλαιο
120 γρ. ελιές πράσινες, ξαλμυρισμένες
μια τσιμπιά αλάτι
προαιρετικά: ρίγανη, σκόνη σκόρδου, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπώ το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού. Σε άλλο ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι και τα καρυκεύματα της επιλογής μας. Ρίχνω το αλεύρι σταδιακά στα υγρά υλικά. Ανακατεύω αρχικά με σύρμα και μετά με μαρίζ για να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζω την ζύμη σε ισοβαρείς μπαλίτσες, τις ανοίγω στην παλάμη μου τις γεμίζω με ελίτσες σε φέτες. Τις τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, πασπαλίζω προαιρετικά με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180C για 45 λεπτά. Περιμένω να κρυώσουν και επιτίθεμαι ανελέητα! Καλοφάγωτα!
Σημ. μπορείτε να μην βάλετε καρυκεύματα και να τα κάνετε γλυκά βάζοντας αντί για ελιές μαρμελάδα! Επίσης αντί για ελιές, θα μπορούσατε να βάλετε λιαστή ντομάτα
Ωραίες συνταγές εύκολες προτοτυπες
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ, Κικίτσα μου!
Φιλιά πολλά από το Τζάντε!
Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή! Δεν πρόλαβε να βγει από το ταψί.
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε, Δεσποινάκι μου γλυκό!!!!
Φιλιά από το Τζάντε!