The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Φέτα αμυγδάλου
Ορεκτικά - συνοδευτικά

“Φέτα” αμυγδάλου

Τον τελευταίο καιρό έχω κάνει μια στροφή στην διατροφή μου. Σε πρόσφατη εξέτασή μου από τον ογκολόγο μου με προέτρεψε να χάσω λίπος, γιατί αυτό τρέφει τις ορμόνες κι ο καρκίνος που είχα με την σειρά του τρεφόταν από τις ορμόνες. Κατά συνέπεια η απώλεια λίπους ήταν μονόδρομος! Αυτό δημιουργήθηκε από την περίσσια υδατάνθρακα…Ας όψονται τα βουνά των λινγκουίνι που  έχω καταβροχθίσει, οι στοίβες ψωμιού που έχω απολαύσει καθώς και όλα τα γλυκά που έχουμε κατά καιρούς φτιάξει για το μπλογκ…(είδατε τι θυσίες κάνω;;;) Αυτό λοιπόν που κάνω δεν είναι δίαιτα, αλλά διατροφή (χωρίς καθοδήγηση). Δηλ. έχω κόψει τα γλυκά και τα ψωμιά, έχω αυξήσει πάρα πολύ τις σαλάτες και προσπαθώ να τρώω πιάτα θρεπτικά, ισορροπημένα και χορταστικά. Τα μοιράζομαι μαζί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παίρνετε ιδέες, όπως αυτή με την “φέτᔨαμυγδάλου που σας έδειξα εψές!

"Φέτα" αμυγδάλου

Βασικός άξονας της διατροφής μου είναι το τρίπτυχο λαχανικά-πρωτεΐνη-υδατάνθρακας. Αν δεν τρως κρέας, ψάρι και τυρί, πρέπει να βαλθείς να βρεις τρόπους για να έχεις φυτική πρωτεΐνη στο πιάτο σου π.χ. βραστά όσπρια, χούμους, μπιφτέκια κτλ. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν έφτιαξα αυτή την υπέροχη “φέτα” αμυγδάλου! Γίνεται πανεύκολα, είναι πεντανόστιμη και θρεπτική. Μου αρέσει πολύ να την βάζω σε σαλάτα με ντοματίνια, ταιριάζει τέλεια! Αξίζει να την δοκιμάσετε! Είναι ένα σπιτικό τυράκι που φτιάχνεται από αμύγδαλα κι όχι κλεμμένο γάλα αγαελάδας…

Σας παραθέτω άλλα δύο νοστιμότατα τυράκια όπως αυτό και αυτό 
Αυτά από το νησί! Φιλιά πολλά και να προσέχετε, γλυκά μου πλάσματα!

"Φέτα" αμυγδάλου

Υλικά για πυρέξ  διαμέτρου 10cm:
140 γρ. αμύγδαλα ωμά κι ανάλατα
2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού ή σκόρδου
2 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγος μάραθος ή άνηθος ή δυόσμος

"Φέτα" αμυγδάλου

Εκτέλεση:
Μουλιάζω αποβραδίς τα αμύγδαλα και την επομένη τα σουρώνω, τα ξεπλένω και βγάζω την φλούδα τους. Τα πολτοποιώ στο μπλέντερ. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Στρώνω λαδόκολλα σε ένα πυρίμαχο μικρό σκεύος κι αδειάζω μέσα το μείγμα. Ισιώνω την επιφάνεια με τον πάτο ενός κουταλιού. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις για 20-25λεπτά. Προς το τέλος βάζω να ψηθεί στον αέρα για να ροδίσει. Όταν κρυώσει, μεταφέρω σε αεροστεγές δοχείο και φυλάσσω στο ψυγείο. Καλοφάγωτη!

Σημ. αν έχετε ξεχάσει να μουλιάσετε τα αμύγδαλα αποβραδίς, βάλτε τα για 2 ώρες σε ζεστό νερό. Στο μπλέντερ θα χρειαστεί να βάλετε 3 κ.σ. παραπάνω νερό. Η υφή σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιο αδρή, αλλά η γεύση εξίσου νόστιμη!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 8,436 times, 3 visits today)

3 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *