The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μανιτάρια τηγανιτά
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Μανιτάρια τηγανιτά

Χρόνια πολλά και φωτεινά, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά εδώ στο Τζάντε…Κάθε μέρα νομίζω ότι ζω σε εμπόλεμη ζώνη! Εκατοντάδες Ζακυνθινοί κυνηγοί έχουν ξεχυθεί σε όλο το νησί για να κυνηγήσουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ (εκτός κυνηγετικής περιόδου) τα δύσμοιρα τρυγόνια που μετά από ένα μακρύ ταξίδι από την Αφρική κάνουν στάση εδώ για να ξαποστάσουν. Δεν προλαβαίνουν όμως, φροντίζουν να τα αφανίσουν τα καημένα. Βλέπετε για τους Ζακυνθινούς είναι ένα έθιμο, ναι, μάλιστα έθιμο! Γι αυτό μάλιστα εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν με γιαούρτια και αυγά σε κλιμάκια της θηροφυλακής με το που κατέφτασαν στο λιμάνι πριν λίγα χρόνια… (σχετικά διαβάστε εδώ). Είμαι τόσο στεναχωρημένη, οργισμένη και αηδιασμένη με το ανθρώπινο είδος…Δεν έχουμε ιερό και όσιο τελικά…Ποτέ δεν κατάλαβα πώς είναι δυνατόν να σκοτώνεις κάτι που αγαπάς! Έτσι δεν λένε οι κυνηγοί; Ότι είναι φυσιολάτρες; Κανονικά θα έπρεπε να απαγορευθεί συλλήβδην το κυνήγι! Έχουμε καταφέρει να εξαφανίσουμε τόσα είδη από τον πλανήτη, πρέπει να συνεχίσουμε τον αφανισμό των ειδών; Ανόητος που είναι ο άνθρωπος…Όταν θα καταλάβει τα εγκλήματά του, θα είναι αργά.

Δεν γράφω άλλα, μην σας ψυχοπλακώσω πρωί πρωί! Ας περάσουμε στην συνταγούλα μας τώρα! Τα μανιτάρια, όπως επανειλημμένα σας έχω πει, τα λατρεύω και ψάχνω διαρκώς νέους τρόπους για να τα απολαμβάνω! Είχα πλευρώτους  στο ψυγείο, δεν ήθελα να τα κάνω ψητά ή κοκκινιστάοπότε αποφάσισα να τα κάνω τηγανιτά με κουρκούτι. Το αποτέλεσμα ήταν ένα υπέροχο ορεκτικό που κατασπαράξαμε! Τρώγονται ζεστά καλύτερα. Να σας πω την αλήθεια μας έμειναν λίγα και την επόμενη μέρα τα βάλαμε σε τοστ με λίγη vegan μαγιονέζα και ήταν από τα ωραιότερα τοστ που έχουμε φάει! Αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα μανιτάρια τηγανιτά! Είναι όνειρο!

Αυτά για σήμερα! Σας στέλνω πολλή πολλή αγάπη και γιορτινά φιλιά από το ταλαίπωρο αυτό νησάκι… Μουάτς!

Μανιτάρια τηγανιτά
Μανιτάρια τηγανιτά

Υλικά:

500 γρ. πλευρώτους
195 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 γρ. μπύρα
1,5 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
από 1 κ.γ. ρίγανη και κουρκουμά
αλάτι και πιπέρι
Μανιτάρια τηγανιτά
Μανιτάρια τηγανιτά

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά (εκτός από τα μανιτάρια) για να φτιάξω τον χυλό. Το αφήνω να σταθεί για μισή ώρα. Κατόπιν σχίζω τα μεγάλα πλευρώτους, (τα μικρά δεν τα πειράζω)  και τα βουτάω στον χυλό και από τις δυο πλευρές. Ζεσταίνω σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο και όταν κάψει, ρίχνω σταδιακά τα μανιτάρια αραιά για να μπορώ να τα γυρίσω. Τα βγάζω, όταν έχουν πάρει χρώμα. Τα αραδιάζω σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί απορροφητικό. Καλοφάγωτα!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 6.338 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *