The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

To κοκκινιστό του χορτοφάγου: Πλευρώτους με μπασμάτι

For the recipe in English click here

Μανιτάρια: μια από τις αγαπημένες μου τροφές! Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά και τόσο εύκολα διαχειρίσιμα! Και τι δεν μπορείς να κάνεις με αυτά! Πραγματικά τα λατρεύω κ διαρκώς ανακαλύπτω νέους τρόπους για να τα απολαμβάνω. Σήμερα σας έχω μια συνταγή που με ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ! Μανιτάρια πλευρώτους κοκκινιστά με κανελίτσα, δάφνι κ ρίγανη στρωμένα πάνω σε αρωματικό ρυζάκι μπασμάτι! Και μόνο που θυμάμαι αυτό το πιάτο, μου τρέχουν τα σάλια…Έχεις την αίσθηση ότι τρως κοκκινιστό κρέας, είναι ένα πιάτο πιο χειμωνιάτικο θα έλεγα. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε είτε είστε χορτοφάγος είτε όχι! Να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Πλευρώτους με μπασμάτι
To κοκκινιστό του χορτοφάγου: Πλευρώτους με μπασμάτι

Υλικά για 3 μερίδες:
500 γρ. πλευρώτους
10 γρ. πορτσίνι
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
250 γρ. χυμός ντομάτας
400 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα (κονσέρβα)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης+1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

μπασμάτι ή πουρές

Πλευρώτους με μπασμάτι
To κοκκινιστό του χορτοφάγου: Πλευρώτους με μπασμάτι

Εκτέλεση:
Μουλιάζω για 2 ώρες τα πορτσίνι στο κρασί. Μετά τα ψιλοκόβω, αλλά δεν πετώ το κρασί. Σοτάρω για 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μετά προσθέτω τα πλευρώτους κ τα πορτσίνι για 5 λεπτά. Σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας κ την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τα δαφνόφυλλα κ την κανέλλα. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά. Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ, αν προτιμάτε. Καλή σας όρεξη!

Πλευρώτους με μπασμάτι
To κοκκινιστό του χορτοφάγου: Πλευρώτους με μπασμάτι

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.854 times, 1 visits today)

9 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *