The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Όσπρια

Κινόα με λεμονάτα φασόλια και κολοκύθια

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Μας αποχαιρετά ένας Απρίλης διόλου ανοιξιάτικος…Ο πιο περίεργος που θυμάμαι με κρύο και βροχή…Ας ελπίσουμε ότι ο Μάης που κοντοζυγώνει να είναι γλυκός! Η συνταγούλα μας σήμερα είναι ένα πλήρες γεύμα, αφού παντρεύει το όσπριο με το δημητριακό και το λαχανικό! Βαδίζει στη λογική του ρυζιού με τα κοκκινιστά ρεβύθια και τις μελιτζάνες, το οποίο ότι έχει τύχει θερμής αποδοχής από πατέρα και γιο! Σκέφτηκα λοιπόν ότι πρέπει να κάνω και μια λεμονάτη εκδοχή. Χρησιμοποίησα φασόλια αυτήν την φορά, κολοκυθάκια, λεμόνι, ρίγανη και μουστάρδα (κλασικός ανυπέρβλητος συνδυασμός!). Η νονά του Δημητράκη που έτυχε να είναι φιλοξενούμενή μας την ημέρα που το έφτιαξα ξετρελάθηκε και μου είπε ακριβώς αυτό: “Τι πρωτότυπος τρόπος να φας όσπρια!”. Είπαμε, τα όσπρια δεν τα κάνουμε μόνο σούπες! Δοκιμάστε λοιπόν αυτή την κινόα με λεμονάτα φασόλια και κολοκύθια, ένα πιάτο θρεπτικό και νόστιμο!
Αυτά για σήμερα! Φιλιά πολλά από το Τζάντε! Μουάτς!

Κινόα με λεμονάτα φασόλια κ κολοκύθια
Κινόα με λεμονάτα φασόλια κ κολοκύθια

Υλικά για 3-4 άτομα:
200 γρ. μικρά φασόλια
300 γρ. κολοκύθια, σε κυβάκια
150 γρ. κρεμμύδι, πολτοποιημένο
3 σκόρδα, λιωμένα
7 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι κ πιπέρι
θυμάρι, ρίγανη
κινόα/ ρύζι/μακαροτσίνι

Κινόα με λεμονάτα φασόλια κ κολοκύθια
Κινόα με λεμονάτα φασόλια κ κολοκύθια

Εκτέλεση:

Μουλιάζω αποβραδίς τα φασόλια. Την επομένη τα σουρώνω και τα ξεπλένω. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και τα βράζω σε μέτρια φωτιά. Μην βάλετε πολύ νερό, γιατί δεν θα κάνουμε σούπα. Θέλουμε να εξατμιστούν στο τέλος τα υγρά και να μείνουν με την σάλτσα τους τα φασόλια. Οπότε καλό είναι να προσθέσετε στην πορεία λίγο νερό, αν χρειαστεί. Όταν τα φασόλια έχουν αρχίσει να μαλακώνουν, προσθέτω τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το λεμόνι και την μουστάρδα. (Αν π.χ. βλέπετε σε αυτό το σημείο ότι το φαγάκι σας έχει πολλά υγρά, αφαιρέστε νερό με μια κουτάλα). Όταν δέσει η σάλτσα και τα φασόλια είναι πια μαλακά, όχι όμως νια νια (al dente), προσθέτω το λάδι, αλατοπιπερώνω κι αφήνω να πάρει μια τελευταία βράση. Συνοδεύω με κινόα, κεχρί, πλιγούρι ακόμα και με κοφτό ζυμαρικό! Καλή σας όρεξη!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 430 times, 1 visits today)

2 Comment

  1. Υπέροχες γεύσεις, έφτιαξα τη κινοα με τα λεμονατα φασόλια κ έγιναν φανταστικά, ευχαριστούμε πολύ πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *