The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Όσπρια

Ρύζι με κοκκινιστά ρεβύθια κ μελιτζάνες

Τα όσπρια τα λατρεύω και θέλω να τα λατρεύει εξίσου και ο γιόκας μας, μιας και είναι μια υπερπολύτιμη τροφή! Ευτυχώς τα έχω καταφέρει μέχρι στιγμής και τα τιμά δεόντως. Νομίζω ότι από τις πιο αγαπημένες του συνταγές με όσπρια είναι αυτό το ρύζι με κοκκινιστά ρεβύθια κ μελιτζάνες. Ο Δημητράκης ξετρελάθηκε, όταν τα πρωτοδοκίμασε γεμίζοντάς με χαρά. Όπως έχω γράψει αμέτρητες φορές, γιατί να τρώμε τα όσπρια μόνο σαν σούπα, όταν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε με χίλιους δυο τρόπους; (“να κάνουμε παπάδες” ήθελα να πω, αλλά η φιλολογική μου ιδιότητα άσκησε λογοκρισία! Χαχα!) Πατήστε εδώ και πάρτε ιδέες για να απολαύσετε αυτή την υπερπολύτιμη τροφή με πρωτότυπους τρόπους πέρα από τα τετριμμένα!
Φιλιά πολλά από το νησί! Μουάτς!

Ρύζι με κοκκινιστά ρεβύθια κ μελιτζάνες
Ρύζι με κοκκινιστά ρεβύθια κ μελιτζάνες

Υλικά για 4 άτομα:
200 γρ. ρεβύθια
300 γρ. μελιτζάνες, σε κυβάκια
250 γρ. χυμός ντομάτας
2 κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
15 γρ. μαϊντανός, βασιλικός
7 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
2 φλ. μπασμάτι

Εκτέλεση:

Μουλιάζω αποβραδίς τα ρεβύθια. Την επομένη τα σουρώνω και τα ξεπλένω. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και τα βράζω σε μέτρια φωτιά. Μην βάλετε πολύ νερό, γιατί δεν θα κάνουμε σούπα. Θέλουμε να εξατμιστούν στο τέλος τα υγρά και να μείνουν με την σάλτσα τους τα ρεβίθια. Οπότε καλό είναι να προσθέσετε στην πορεία λίγο νερό, αν χρειαστεί, παρά να φτιάξετε φαγάκι νερομπλούμ! Στο μεταξύ πολτοποιώ στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Όταν τα ρεβύθια έχουν αρχίσει να μαλακώνουν, προσθέτω τα πολτοποιημένα λαχανικά, τις μελιτζάνες και την ντομάτα. (Αν π.χ. βλέπετε σε αυτό το σημείο ότι το φαγάκι σας έχει πολλά υγρά, αφαιρέστε νερό με μια κουτάλα πριν βάλετε την ντομάτα). Όταν δέσει η σάλτσα κ τα ρεβύθια είναι πια μαλακά (al dente πρέπει να είναι, όχι νια νια,για να σταθούν όμορφα πάνω στο ρυζάκι μας), προσθέτω το λάδι, αλατοπιπερώνω κι αφήνω να πάρουν μια τελευταία βράση. Συνοδεύω με μπασμάτι, κινόα, κεχρί, πλιγούρι ακόμα και με κοφτό ζυμαρικό! Καλή σας όρεξη!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.519 times, 1 visits today)

4 Comment

  1. Καλημέρα!

    δείχνει καταπληκτική συνταγή. Απλά μιά ερώτηση: δεν έχω καταλάβει τι κάνουμε με τη μελιτζάνα. Βράζουμε ξεχωριστά και πολτοποιούμε ή κάτι άλλο;

    Ευχαριστώ πολύ!

    1. Ανδρέα μου, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Σε ευχαριστώ για την ερώτηση, το διασαφήνισα στο κείμενο!
      Να είσαι καλά και πάλι συγγνώμη!

  2. Καλησπέρα!
    Το φαγητό φαίνεται υπέροχο, αλλά δεν είναι αρκετά σαφές πώς και πότε μπαίνει η μελιτζάνα. Μήπως μπορείτε να διευκρινίσετε στην περιγραφή της συνταγής για να το φτιάξουμε σωστά;
    Ευχαριστούμε για τις ωραίες επιλογές!

    1. Ζητώ συγγνώμη, Κατερινάκι μου, το διόρθωσα! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά πολλά από το Τζάντε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.