The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan κεμπάμπ
Κυρίως πιάτο Όσπρια

Vegan κεμπάπ

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Η επιστροφή μου στην διαδικτυακή μας φωλίτσα με γέμισε χαρά και συγκίνηση κρίνοντας από το θερμό σας καλωσόρισμα! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τα γλυκά σας λόγια! Αντεύχομαι όλα τα καλά σε όλους και σε όλες! Είστε αστέρια!
Σήμερα λοιπόν σας έχω υπέροχη, θρεπτική και πανεύκολη συνταγούλα! Το συνώνυμο του junk food στην χώρα μας είναι αναμφισβήτητα το πιτόγυρο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εμείς οι χορτοφάγοι θα πρέπει να το στερούμαστε. Απλά το φέρνουμε στα μέτρα μας και παρ’όλο που το δικό μας “βρώμικο” είναι τελικά καθαρό και υγιεινό είναι πεντανόστιμο! Στο μπλογκ σας είχα παρουσιάσει πριν πολλά χρόνια την πίτα με κεφτεδάκια φακής. Εδώ σας δίνω σούπερ συνταγούλα για vegan κεμπάπ από μανιτάρια και (μαύρους) γίγαντες. Συνδυασμένα με τα κλασικά υλικά του πιτόγυρου (ντομάτα-κρεμμύδι-τζατζίκι) δίνουν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα! Να φανταστείτε άρεσαν ακόμα και στην δύσπιστη μανούλα μου που δεν είναι και ο πιο εύκολος κριτής!
Να έχουμε μια όμορφη και δημιουργική εβδομάδα! Τα φιλιά μας από το Τζάντε! Μουάτς!

Vegan κεμπάμπ

Υλικά για 13-14 κεμπάπ:
500 γρ. μανιτάρια λευκά
155 γρ. γίγαντες (ελέφαντες)
70 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
μαϊντανός, δυόσμος, ρίγανη
65 γρ.  φρυγανιές αλεσμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι κ πιπέρι
συνοδευτικά: πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι

Vegan κεμπάμπ

Εκτέλεση:

Μουλιάζω αποβραδίς τους γίγαντες και την επομένη τους βράζω καλά. Τους στραγγίζω και τους πολτοποιώ στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα. Κόβω τα μανιτάρια σε κομματάκια και τα βάζω στο μπλέντερ να γίνουν σαν κιμάς. Μεταφέρω το μείγμα σε τηγάνι αντικολλητικό, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, 2 κ.σ. λάδι και τα μυρωδικά και τα μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ώσπου να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την κρέμα από γίγαντες, το μείγμα των μανιταριών, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, 1 κ.σ. λάδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά. Στο τέλος προσθέτω την φρυγανιά αλεσμένη και ανακατεύω με τα χέρια να φτιάξω μια ωραία ζύμη. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και την βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Κατόπιν πλάθω τα κεμπάπ και τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν από την μία πλευρά και μετά τα γυρίζω από την άλλη για άλλο τόσο. Σερβίρω με πίτες, ροδέλες ντομάτας κ κρεμμυδιού, τζατζίκι και πασπαλίζω με ρίγανη και πάπρικα. Καλή σας απόλαυση!

Σημ. διατηρούνται για 4 μέρες στο ψυγείο σε ταπεράκι. Μπορείτε να τα κόψετε στην μέση και να τα βάλετε και σε τοστ με μια ωραία μουστάρδα/μαγιονέζα. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να φάει το παιδάκι σας όσπρια!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,259 times, 11 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *