The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan sacher torte
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς

Vegan Sacher Torte

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Βρε, βρε, βρε σαν τα μάραθα!!! Τι μου κάνετε; Μου λείψατε πολύ πολύ! Αλλά μετά από 10 χρόνια διαρκούς ενασχόλησης με το food blogging έδωσα τετράμηνη άδεια στον εαυτό μου που είχε φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης…Όταν είσαι εργαζόμενη μαμά που αθλείται και παράλληλα τρέχει κι ένα μπλογκ με καθημερινή παρουσία στα social media, ε, κάποια στιγμή φτάνεις στα όριά σου…Και γι’ αυτό αποσύρθηκα για να ηρεμήσω, να χαλαρώσω, να ξεκουραστώ. Να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όσους ανησυχήσατε για την παρατεταμένη απουσία μου, με συγκινήσατε ειλικρινά… Αυτό το διάστημα δεν είχα διάθεση ούτε νέα συνταγή να δοκιμάσω, ούτε να φωτογραφίσω, ούτε να πειραματιστώ…Ευτυχώς το μπλογκ έχει πληθώρα συνταγών και ανέτρεχα σε αυτές. Περάσαμε ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι (ευελπιστώ να σας γράψω για την περιήγησή μας ανά την Ελλάδα) που κατέληξε άσχημα, αφού “έφυγε” η μαμά του Κωστή, η γλυκιά μου πεθερούλα η Ντίνα. Έτσι είναι η ζωή δυστυχώς, ένα γαϊτανάκι γλύκας και πίκρας…Όμως εγώ σήμερα θα σας κεράσω μια φανταστική Vegan sacher torte για την γιορτή του μονάκριβου Δημητράκη μας καθώς και της μικρής μου αδερφούλας, της Δημητρούλας μας!

Vegan sacher torte

Και περνάμε στην Vegan Sacher Torte! Το αυστριακό αυτό γλυκάκι μοιάζει με κέικ που στο ενδιάμεσο έχει μαρμελάδα βερύκοκο και από πάνω είναι περιχυμένο με σοκολατένιο γλάσο. Η συνταγή που σας προτείνουμε (βασισμένη εδώ με ελάχιστες αλλαγές)είναι vegan, μακράν πιο ελαφριά από την κλασική, αφού δεν έχει ούτε αυγά, ούτε βούτυρο. Ωστόσο η γεύση της είναι υπέροχη! Ο συνδυασμός σοκολάτα με βερύκοκο είναι απολαυστικός και το γλάσο από πάνω είναι το τέλειο επιστέγασμα! Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την σούπερ νόστιμη vegan sacher torte! Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Αυτά για σήμερα, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Σας στέλνουμε τα φιλιά μας από το όμορφο Τζάντε! Με το καλό να ξανα-ανταμώσουμε! Μουάτς!

Vegan sacher torte

Υλικά για τσέρκι 18cm:
για το κέικ
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο
1 κ.γ. σόδα
μια πρέζα αλάτι
150 γρ. ζάχαρη
190 γρ. ζεστό νερό
45 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. ξύδι
για την γέμιση
150 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο
για το γλάσο
100 γρ. σκολάτα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
35 γρ. νερό ζεστό

Vegan sacher torte

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι. Βάζω στην μέση και την σόδα και το αφήνω στην άκρη. Σε άλλο ρίχνω την ζάχαρη με το ζεστό νερό κι ανακατεύω. Προσθέτω και το λάδι και χτυπώ καλά. Στο μείγμα του αλευριού ρίχνω πάνω από το κέντρο που βρίσκεται η σόδα το ξύδι κι ανακατεύω. Κατόπιν ρίχνω σταδιακά το μείγμα των στερεών υλικών στα υγρά και τα ενώνω. Ζυγίζω το τελικό μείγμα και το χωρίζω σε δύο μέρη. Τοποθετώ λαδόκολλα στο τσέρκι, αλείβω με λάδι τα τοιχώματα και αδειάζω το μισό μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180C για περίπου 17 λεπτά ή ωσότου βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσω στο κέντρο του κέικ. Βγάζω από τον φούρνο το πρώτο παντεσπάνι κι αφού κρυώσει λίγο το βγάζω από το τσέρκι και το βάζω στην πιατέλα που θα σερβίρω το γλυκό. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο παντεσπάνι. (λαδόκολλα-λάδι-άδειασμα-ψήσιμο).

Όταν κρυώσει και το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνω την μαρμελάδα στο πρώτο (να είναι υδαρής για να απλώνεται εύκολα) και από πάνω τοποθετώ το δεύτερο κεικάκι μου. Για να φτιάξω το γλάσο, απλά λιώνω την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφού ανακατέψω το ζεστό νερό με την άχνη το προσθέτω αμέσως κι αυτό στην λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύω καλά να γίνει ένα ομοιγενές παχύρρεσυτο μείγμα. Το αδειάζω πάνω στο κέντρο του κέικ και χαζεύω την σοκολάτα που απλώνεται σαν λάβα σε όλη την επικράτεια του γλυκού. Το αφήνω να σταθεί, κάνω την καρδιά μου πέτρα και υπομονετικά μετρώ τις ώρες να έλθει η επομένη για να επιτεθούμε στο γλυκάκι οικογενειακώς! Καλή σας απόλαυση!

Ο μικρός μας πρίγκηπας, ο Δημητράκης μας!
Ο μικρός μας πρίγκηπας, ο Δημητράκης μας!
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.001 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *