The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μπισκότα πορτοκαλιού
Vegan Γλυκά Μπισκότα - μπάρες

Μπισκότα πορτοκαλιού

Σήμερα σας έχω μια πανεύκολη συνταγή για πολύ νόστιμα και vegan μπισκότα πορτοκαλιού! Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι μια δόση δεν θα σας φτάσει….. Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, δεν τα βρήκε το ξημέρωμα και φανταστείτε ότι τα έψησα στις 8:30 το βράδυ! Τα έφτιαξα παρέα με την Χαρά, η οποία ξετρελαίνεται, όταν την αφήνω να ανακατεύεται με τα κουζινικά μου. Και μετά όλο περηφάνια έδωσε από τα μπισκοτάκια της στην γιαγιά και τον παππού και καμάρωνε !!!!!! Αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα πορτοκαλιού! Ωραιότατα για να συνοδεύσουν το καφεδάκι ή το τσάι σας, αλλά και σαν σνακ για το σχολείο ή το γραφείο. Κι αν αγαπάτε το άρωμα του πορτοκαλιού στα γλυκά, τότε θα λατρέψετε και αυτό το κέικ πορτοκαλιού, αλλά και αυτό το σοκολατένιο κέικ πορτοκαλιού!

Φιλιά πολλά και καλά μαγειρέματα!

Μπισκότα πορτοκαλιού

Υλικά για μία λαμαρίνα:
60γρ ελαιόλαδο
70γρ ζάχαρη άχνη
60γρ χυμός πορτοκαλιού
1κγ ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κγ μπέικιν πάουντερ
1/2κγ μαγειρική σόδα

Μπισκότα πορτοκαλιού


Εκτέλεση:

Ανακατεύω σε ένα μπωλ με τον αυγογδάρτη το ελαιόλαδο, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνω μέσα στον χυμό την σόδα να φουσκώσει και αδειάζω το μείγμα στα υγρά. Σε άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder. Ρίχνω σταδιακά τα στερεά στα υγρά υλικά κι ανακατεύω. Αφήνω το ζυμαράκι σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, για να σφίξει και να μπορέσω να πλάσω πιο εύκολα τα μπισκοτάκια. Παίρνω λίγη λίγη ζύμη, την ανοίγω με πλάστη, κόβω με κουπ πατ και τα τοποθετώ σε ταψί σιλικόνης ή σε λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Tα βγάζω από τον φούρνο και τα τοποθετώ σε σχάρα να κρυώσουν καλά για να τα αποθηκεύσω σε αεροστεγές δοχείο. Καλοφάγωτα!

Πηγή: Γλυκιές ιστορίες, τεύχος 2 Ιούνιος 2010, Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,066 times, 2 visits today)

18 Comment

  1. Τί όμορφα!
    Φαντάζομαι η μικρή πόσες χαρές θα έκανε παίζοντας με τα ζυμαράκια!
    Η ζύμη τους, Δήμητρα, μου θυμίζει μια ζύμη, χωρίς τη ζάχαρη βέβαια, που έχω στο τετράδιό μου (παλιό) με την οποία κάνεις ελιοπιτάκια, τα γεμίζεις με ελιές ψιλοκομένες.

    Σε φιλώ!
    Z.

  2. Τ’ αγόρια μου, όπου τα βρουν … τα τσακίζουν.
    Μέχρι που αναγκάζομαι να τα “κρύβω” στα ντουλάπια και να τους τα βγάζω λίγα-λίγα.
    Γειά στα χέρια σου Μανουσίνα.

    1. Πένυ μου, αν χρησιμοποιήσεις άλλο γλυκαντικό π.χ. μέλι ή αγαύη, αλλάζει η συνταγή. Δεν έχω δοκιμάσει αυτή τη συνταγή με άλλο γλυκαντικό, οπότε δεν ξέρω να σου πω. Φιλάκια πολλά!

      1. Έφτιαξα ξανα τα υπέροχα κουλουράκια σου, αλλά αυτή την φορά χρησιμοποίησα μέλι για να φάει και ο πιτσιρίκος μου.. είναι εξίσου νόστιμα και μοσχομυριστα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *