The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Νηστίσιμο τζατζίκι
Αλείμματα -Σάλτσες Ορεκτικά - συνοδευτικά

Vegan άλειμμα τζατζίκι

Ποιος να το ‘λεγε ότι ο πασατέμπος μπορεί να γίνει η βάση για να φτιάξουμε τζατζίκι; Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αληθινό! Θυμάστε αυτήν εδώ την μεσογειακή κρέμα από ηλιόσπορο; Εμπνευσμένη από αυτήν την συνταγή σκέφτηκα ότι το ίδιο θα δρούσε και ο κολοκυθόσπορος σε ανάλογη συνταγή. Και ναι, χρησιμοποιώντας τα κλασικά υλικά του γιαουρτοσκόρδιου και αντικαθιστώντας το γιαούρτι με τον πασατέμπο μπορούμε να φτιάξουμε ένα vegan πολύ νόστιμο τζατζίκι! Την επόμενη εβδομάδα θα σας δείξω σε ποια υπέροχη συνταγή το χρησιμοποιήσαμε! Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το εναλλακτικό vegan άλειμμα τζατζίκι! Να σημειώσω ότι μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε ηλιόσπορο αντί για πασατέμπο! Είναι εξίσου υπέροχος! Για άλλα λαχταριστά vegan αλείμματα πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο! (Vegan αλείμματα)Δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε! Είναι όλα πανεύκολα, θρεπτικά και υπέροχα σε γεύση! Απογειώνουν τα τοστάκια μας και τα σαντουιτσάκια μας!

Αυτά τα ολίγα  για σήμερα! Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι να περάσετε ενα όμορφο Σαββατοκύριακο! Μουάτς!

Vegan άλειμμα τζατζίκι
Vegan άλειμμα τζατζίκι

Υλικά για ένα μπολάκι:
100 γρ. κολοκυθόσπορος
100 γρ. αγγούρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι κ πιπέρι
μαϊντανός ή άνηθος

Νηστίσιμο τζατζίκι
Νηστίσιμο τζατζίκι

Εκτέλεση:

Μουλιάζω σε ζεστό νερό για 2 ώρες τον πασατέμπο. Κατόπιν τον ξεπλένω και τον στραγγίζω. Τρίβω το αγγούρι από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και το στίβω έντονα έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα νερά του. Κατόπιν βάζω στο μπλέντερ τον πασατέμπο και τον χτυπώ ώσπου να γίνει κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό κ χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αδειάζω σε μπολάκι και γαρνίρω προαιρετικά με λίγο μαϊντανό. Θα μπορούσατε να βάλετε και άνηθο ή μάραθο στο μείγμα. Ταιριάζουν απίστευτα κι αυτά!Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Καλοφάγωτο!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,518 times, 1 visits today)

3 Comment

    1. Σε ευχαριστώ πολύ, Βικακι μου! Ναι, είναι πολύ νόστιμο! Γενικά λατρεύω τους σπόρους κ Είναι απίστευτο ότι μπορείς να φτιάξεις ακόμα κ κρέμα με αυτούς! Φιλάκια πολλά πολλά από την όμορφη Ζάκυνθο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *