The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σπιτικές πίτες ολικής άλεσης
Ορεκτικά - συνοδευτικά Ψωμί

Σπιτικές πίτες ολικής άλεσης

Η αρχή έγινε πέρσι εν μέσω της πρώτης καραντίνας! Θα έφτιαχνα φαλάφελ να κάνουμε πικ νικ σε ένα περιβόλι πάνω από το σπίτι μας και ο Κωστής μου προθυμοποιήθηκε να φτιάξει σπιτικές πίτες για να τα συνοδεύσουμε! Ήταν πολύ όμορφα…Εμείς, τα σκυλάκια, τα φαλάφελ, οι πιτούλες με θέα το Ιόνιο…Είχαμε περάσει υπέροχα κι είχαμε φάει βασιλικά. Φέτος ο κύριος επί των ζυμών αποφάσισε να πάει το πράγμα ένα βήμα παραπέρα φτιάχνοντας σπιτικές πίτες ολικής άλεσης αυτή την φορά. Έγιναν α-π-ί-θ-α-ν-ε-ς! Τις απολαύσαμε με vegan μαγιονέζα, σαλάτα λάχανο, καρότο, κολοκυθοκεφτέδες και σπιτικές τηγανιτές πατατούλες! Χωρίς υπερβολή από τα πιο ωραία πραγματάκια που έχω φάει! Τύφλα να έχουν οι πίτες με κρέας! Αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας αυτές τις σπιτικές πίτες ολικής άλεσης! Είναι εύκολες, νόστιμες και δεν έχουν συντηρητικά!

Περιμένω τις ανταποκρίσεις σας από το μαγειρικό μέτωπο! Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης ήδη τα αγαπήσατε πολύ και αρκετοί τα φτιάξατε ήδη! Είμαι βεβαία ότι θα ενθουσιαστείτε και με αυτές τις πιτούλες! Φιλιά πολλά από το νησί και καλή εβδομάδα! Μουάτς!

Σπιτικές πίτες ολικής άλεσηςΥλικά για 7 πίτες:

300 γρ. αλεύρι ολικής
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη

Σπιτικές πίτες ολικής άλεσης

Εκτέλεση:

Διαλύω μέσα στο νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά, προσθέτω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύω. Αφήνω τον χυλό για πέντε λεπτά σε ηρεμία και προσθέτω κατόπιν το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το αλεύρι ολικής. Ζυμώνω για δυο με τρία λεπτά και στη συνέχεια προσθέτω το λάδι. Συνεχίζω το ζύμωμα για πέντε λεπτά ακόμη μέχρι να προκύψει ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την τοποθετώ σε βαθύ μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη και την αφήνω σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Κατόπιν την τοποθετώ στην επιφάνεια εργασίας και τη διαμορφώνω σε μπαστούνι, το οποία κόβω σε επτά κομμάτια των 120 γραμμαρίων περίπου, τα οποία διαμορφώνω σε μπαλάκια. Κάθε ένα από αυτά τα ανοίγω σε κυκλικές πιτούλες διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών. Τις ψήνω σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο έχω αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο, για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Καλοφάγωτες!

Σημ. τονίζω ότι είναι σημαντικό στο τηγάνι μας να έχουμε μέτρια φωτιά!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 9.466 times, 2 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *