The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο Σούπες

Βελουτέ κολοκυθόσουπα με σκορδάτα κρουτόν και ντομάτα

Οι σούπες είναι ένα παρεξηγημένο φαγάκι! Στην Ελλάδα τις τρώμε τον χειμώνα και κυρίως όταν είμαστε άρρωστοι. Πόσο αδικημένο είναι αυτό το πιάτο, το οποίο στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα αγαπητό, αφού μάλιστα υπάρχουν και μαγαζιά που σερβίρουν αποκλειστικά σούπες! Αυτό που μου αρέσει στις σούπες είναι η δυνατότητα που δίνει να “παίξουμε” και να “παντρέψουμε” υλικά. Και ναι, μπορούμε και το καλοκαίρι να απολαμβάνουμε σούπες, αρκεί να είναι ελαφριές και δροσιστικές σαν αυτή που σας προτείνω. Μια ανάλαφρη βελουτέ κολοκυθόσουπα με σκορδάτα κρουτόν και ντομάτα! Φαγάκι ιδανικό για μέρες καυτές! Αγαπημένη εξίσου είναι κι αυτή η σούπα αρακά με ψίχουλα αμυγδάλου. Εντάξτε τις σούπες και στο καλοκαιρινό σας μενού, είναι ελαφριές και δροσιστικές (αρκει να τις φάτε κρύες!).
Αυτά τα λίγα για σήμερα! Φιλιά πολλά από το νησί! Καλημέρες γλυκιές και καλή εβδομάδα!

Υλικά για 3 άτομα:
850 γρ. κολοκύθια, χοντροκομμένα
210 γρ. πατάτα, χοντροκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
850 ml νερό
3+3 κ.σ. ελαιόλαδο
2+1 κλωνάρια βασιλικός
αλάτι κ πιπέρι
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 ντομάτα, σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζω τα λαχανικά, τα 2 κλωνάρια βασιλικό και το νερό κι αφήνω να βράσουν. Όταν μαλακώσουν, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το λάδι. Αφήνω να πάρουν μια βράση κι αποσύρω από την φωτιά. Την ώρα που το φαγάκι μου μαγειρεύεται, βάζω το ψωμί κομμένο σε κυβάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 180C μέχρι να ροδίσει. Κατόπιν χτυπώ το λάδι με το σκόρδο, τον υπόλοιπο βασιλικό ψιλοκομμένο και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνω την ντομάτα και τα κρουτόν με το μείγμα αυτό. Με ραβδομπλέντερ πολτοποιώ την σούπα, την σερβίρω κρύα και γαρνίρω με τα σκορδάτα κρουτόν και την ντοματούλα. Καλή σας απόλαυση!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 190 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.