The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο Όσπρια Σαλάτες

Πράσινη σαλάτα αλ πέστο με ρεβύθια και γλυκοπατάτα

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Καλή χρονιά με υγεία και κάθε χαρά στο σπιτικό σας! Εύχομαι το 2022 να επιστρέψουμε επιτέλους στην πολυπόθητη κανονικότητα, να ηρεμήσουμε, να ελευθερωθούμε από το κακό που μας βρήκε παγκοσμίως…Ελπίζω να περάσατε όμορφα αυτές τις μέρες! Εμείς μείναμε στο νησί, ο Κωστής δούλευε. Ευτυχώς προλάβαμε να κάνουμε μια εκδρομή στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες πριν κλείσουν τα σχολεία. Ω, τι όμορφα που περάσαμε, πόσο κουκλίστικο είναι αυτό το Ναύπλιο, πόσο επιβλητικές οι Μυκήνες…Ελπίζω η νέα χρονιά να μας δώσει πολλές ταξιδιωτικές χαρές…
Ας μαγειρέψουμε κάτι ελαφρύ σήμερα, γιατί το επιτάσσει η κραιπάλη των προηγούμενων ημερών (δεν τολμώ να ανέβω στην ζυγαριά:)Η σαλάτα είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα. Στο μπλογκ υπάρχουν άπειρες συνταγές αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει μόνο η χωριάτικη, το μαρούλι, το λάχανο κι η ρόκα-παρμεζάνα. (πατήστε εδώ και λιγουρευτείτε ελεύθερα)Το καλό με την σαλάτα είναι ότι μπορείς να “τα κάνεις σαλάτα” με την καλή την έννοια! Μπορείς δηλ. να αναμείξεις υλικά, υφές, αρώματα και να δημιουργήσεις πιάτα που μπορούν να σταθούν και ως ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο! Η συγκεκριμένη σαλάτα συνδυάζει δροσερή πρασινάδα με ψητή γλυκοπατάτα, τραγανά ρεβύθια και νόστιμο πέστο μαϊντανού. Είναι χορταστική, θρεπτικότατη κ πεντανόστιμη! Και μην μου πείτε ότι δεν είναι και ευπαρουσίαστη,ε; Φτιάξτε αυτή την πράσινη σαλάτα αλ πέστο με ρεβύθια και γλυκοπατάτα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας! Αυτά για σήμερα! Πολλά φιλιά, γιορτινά και σβουριχτά, από το νησί! Μουάτς!

Πράσινη σαλάτα αλ πέστο με ρεβύθια και γλυκοπατάτα

Υλικά για 4 άτομα:
1 φλ. (160 γρ.) ρεβύθια βρασμένα
350 γρ. γλυκοπατάτα
200 γρ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
για το πέστο
30 γρ. μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι κ πιπέρι
για γαρνιτούρα
1 κ.σ. σουσάμι
λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Για το πέστο: Πολτοποιώ όλα τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να ομογενοιποιηθούν.
Για τις γλυκοπατάτες: τις κόβω σε κυβάκια, τις βάζω σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω και ρίχνω 1 κ.σ. λάδι. Τις ανακατεύω με τα χέρια και τις αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνω στους 180C ώσπου να ροδίσουν.
Συναρμολόγηση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά της σαλάτας και προσθέτω το πέστο. Ανακατεύω, σερβίρω σε πιατέλα και γαρνίρω με το σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,434 times, 7 visits today)

2 Comment

    1. Αγαπητή Ελένη, οι παραλλαγές που υπάρχουν στην πέστο είναι άπειρες, μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σε πείσει. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι μαγειρική σημαίνει ελευθερία και ΦΑΝΤΑΣΙΑ! Τα φιλιά μου από την όμορφη Ζάκυνθο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *