The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μπασμάτι με σάλτσα πράσου και μανιτάριων
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Μπασμάτι με σάλτσα πράσου και μανιταριών

Σας είχα μιλήσει στην προηγούμενη ανάρτηση γι’ αυτό το πιάτο. Μπασμάτι με σάλτσα πράσου και μανιταριών! Ήταν το κάτι άλλο! Το έφτιαξε ο χρυσοχέρης Νίκος, το κατασπάραξε η Λένια! Το κατατάσσω στα πιο νόστιμα πιάτα που έχω δοκιμάσει και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το φτιάξετε! Ο Νίκος το κάνει και με κοτόπουλο, αλλά για χάρη της χορτοφάγου φίλης του το παρέλειψε! Νομίζω ότι είναι τόσο πλούσιο γεύσεων που πραγματικά η παρουσία της κότας κρίνεται περιττή! Νίκο μου, να είσαι καλά και να μας τρατάρεις πάντα τέτοιες λιχουδιές! Σας προτρέπω να φτιάξετε κι εσείς αυτό το πανεύκολο, μα τόσο νόστιμο μπασμάτι με σάλτσα πράσου και μανιταριών! Οι γευστικοί σας κάλυκες θα με ευγνωμονούν! Ακόμα θυμάμαι την έκπληξη και βαθειά ευχαρίστηση που ένιωσα, όταν έβαλα την πρώτη μπουκιά στο στόμα μου! Και ναι, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, μπορεί ένα πιάτο χωρίς ίχνος ζωικών προιόντων όχι απλά να είναι γευστικό, αλλά εξαιρετικό! Το επιβεβαιώνουν εξάλλου όσοι το έχουν δοκιμάσει, ακόμα και φανατικοί κρεατοφάγοι!
Καλά να περνάτε και καλά σας μαγειρέματα!
Μπασμάτι με υπέροχη σάλτσα πράσου και μανιταριών

Υλικά για 5 μερίδες:
700 γρ. πράσα, σε ροδέλες
300 γρ. μανιτάρια, σε φετούλες
150 γρ. καρότο, σε ροδέλες
2 σκόρδα, τριμμένα
120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 δαφνόφυλλα
5 λιαστές ντομάτες
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
200 ml κρέμα σόγιας
χυμός 1/2 λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ πάπρικα
αλάτι κ πιπέρι
350γρ. ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρω για λίγο τα λαχανικά. Σβήνω με το κρασί, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοψηθούν. Όταν μαλακώσουν και εξατμιστούν τα υγρά τους, προσθέτω τη μουστάρδα, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, τη κρέμα σόγιας και αλατοπιπερώνω. Αφήνω να πάρουν μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Ετοιμάζω το ρυζάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρω το ρύζι και δίπλα εναποθέτω την πλούσια συνοδεία του. Η λιαστή ντομάτα είναι προαιρετική και διακοσμητική και όπως λέει και ο Νίκος “η λιαστή ντομάτα πάει με όλα!”. Καλή σας απόλαυση!
Μπασμάτι με υπέροχη σάλτσα πράσου και μανιταριών

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.552 times, 1 visits today)

12 Comment

  1. Το έχω ξαναπεί, τα πιο νόστιμα πιάτα είναι αυτά άνευ κρεατικού και σίγουρα χωρίς να είμαι χορτοφάγος τα προτιμώ. Αυτό φαίνεται πεντανόστιμο! Καλή εβδομάδα! 🙂

  2. Kαλημέρα, ενδιαφέρουσα συνταγή. Επειδή δεν τρώμε σόγια την κρέμα σόγιας με τι θα μπορούσα να την αντικαταστήσω;

    1. Καλή σου μέρα! Μπορείς να βάλεις κρέμα γάλακτος, αλλά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις την κρέμα σόγιας. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, μόνο που η κρέμα σόγιας είναι πιο υγιεινή και ελαφριά. Και εγώ πρώτη φορά σε αυτό το πιάτο τη δοκίμασα και ξετρελάθηκα! Πάντως το πιάτο αξίζει να το φτιάξεις είτε με τη μια είτε με την άλλη!
      Πολλά φιλιά και καλά μαγειρέματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *