The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Πρωινό

Λαχταριστή σπιτική γκρανόλα αμυγδάλου

For the recipe in English click here

Η σημασία του πρωινού είναι γνωστή. Εγώ προσωπικά αν φύγω από το σπίτι χωρίς να φάω, δεν έχω επαφή με το περιβάλλον! Οπότε πάντα ξυπνάω νωρίτερα για να απολαύσω το γεύμα μου. Συνήθως τρώω δημητριακά (βρώμη με ξερά φρούτα κ ξηρούς καρπούς) κ πιο αραιά ψωμάκι με μέλι ή σπιτική μαρμελάδα. Μου αρέσει όμως να φτιάχνω το δικό μούσλι. Το συγκεκριμένο είναι άπαιχτο! Συνδυάζει υγιεινά κ λαχταριστά υλικά κ έχει γεύση καρύδας κ αμυγδάλου! Και φυσικά είναι εμπλουτισμένο με σοκολατίτσα! Ονομάζεται γκρανόλα, γιατί ψήνεται στον φούρνο. Φτιάξτε το για σας κ τα παιδάκια σας! Γιατί να αγοράζουμε του εμπορίου τη στιγμή που μπορούμε να φτιάχνουμε δικό μας; Αφήστε που μπορείτε να απολαμβάνετε την γκρανόλα κ με γιαούρτι ή παγωτό.
Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Λαχταριστή σπιτική γκρανόλα αμυγδάλου με καρύδα κ σοκολάτα
Λαχταριστή σπιτική γκρανόλα αμυγδάλου

Υλικά (για 1.5 βάζο σπιτική γκρανόλα):
2 φλ. βρώμη
3/4 φλ. αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα
1/2 φλ. τσιπς καρύδας
1/3 φλ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
30 γρ. σοκολάτας, σε κομματάκια

1 μπανάνα, λιωμένη
5 κ.σ. λάδι καρύδας
2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
5 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή μέλι (για τους μη vegan)

Λαχταριστή σπιτική γκρανόλα αμυγδάλου με καρύδα κ σοκολάτα
Λαχταριστή σπιτική γκρανόλα αμυγδάλου

Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ πολτοποιώ τη μπανάνα, το λάδι, το βούτυρο και το γλυκαντικό της αρεσκείας σας. Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα βάζω τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα τσιπς καρύδας, τον λιναρόσπορο. Ρίχνω από πάνω το υγρό μείγμα κ ανακατεύω καλά, ώσπου να καλυφθούν καλά κ να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Ψήνω για περίπου 25 λεπτά στους 180C ώσπου να ροδοκοκκινίσουν τα υλικά, αλλά μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά και να προσέχετε μην σας καεί. Όταν είναι έτοιμη, βγάζετε το ταψάκι από τον φούρνο, αφήνετε να κρυώσει κ προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας. Την αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο.

Λαχταριστή σπιτική γκρανόλα αμυγδάλου με καρύδα κ σοκολάτα
Λαχταριστή σπιτική γκρανόλα αμυγδάλου

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.568 times, 2 visits today)

15 Comment

  1. Γκράνολα δεν έχω επιχειρήσει να φτιάξω ακόμα και ειλικρινά απορώ γιατί!
    Πολύ ωραία πρόταση, θρεπτική και κρίνοντας από τα υλικά με σούπερ γεύση!
    Φιλιά

  2. Απίθανη η γκρανόλα σου, Λένια!!! Κράτησα τη συνταγή, όχι μόνο για δική μας καθημερινή χρήση αλλά και για να δώσω σε φίλες!! Καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    1. Ιωάννα μου, φαντάζομαι ότι θα μπορούσες να την αντικαταστήσεις με πουρέ μήλου ίσης ποσότητας. Αν το κάνεις, ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα. Τα φιλιά μας!

    1. Καλή σου μέρα, Σταυρούλα μου! Χαίρομαι που σου άρεσε. Ίσως να την άφησες παραπάνω στον φούρνο και να έγινε πιο τριφτή. Εξάλλου οι χρόνοι από φούρνο σε φούνο ποικίλλουν.
      Φιλάκια πολλά κ καλό Σ/Κ!!!!

  3. Καλή σου μέρα, Σταυρούλα μου! Δεν μπορώ να μαντέψω τι πήγε στραβά…
    Ελπίζω να μην πήγε τελικά για πέταμα…
    Καλή Κυριακή, γλυκιά μου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *