The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σοκολατόπιτα με φύλλο
Vegan Γλυκά Γλυκά Πίτες Τάρτες

Σοκολατόπιτα με φύλλο

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Σήμερα τελειώνει ο μαραθώνιος μαγειρικής με το γλυκάκι για το πασχαλινό τραπέζι! Έφτιαξα ένα ωραιότατο, αλλά ο Κωστής με συμβούλεψε να φτιάξω ένα άλλο, γιατί το πρώτο δεν φτούραγε! Πρέπει να είναι κάτι σε ταψί, να καλύψει τις ανάγκες πολλών ατόμων. “Μα, αγάπη μου”, του αντέταξα εγώ αθώα, “τώρα με την καραντίνα δεν θα γίνουν τραπεζώματα”. Ο σύζυγος όμως πιστεύει ότι πολλοί θα σπάσουν την καραντίνα και θα βρεθούν με φαμίλιες, σόγια ή παρέες…Το απεύχομαι αυτό το ενδεχόμενο και θα δώσω συνταγή που φτουράει για μεγάλες φαμίλιες φαγανές που αγαπούν τα γλυκάκια! Βλέπετε πάντως τι θυσίες κάνω για εσάς! Πόσες παραπάνω χιλιάδες θερμίδες θα πάρω…Χαλάλι σας όμως, αφού σας έχω αδυναμία!

Λοιπόν σήμερα θα φτιάξουμε μια σιροπιαστή vegan σοκολατόπιτα με φύλλο! Η έμπνευση ήρθε από την γνωστή πατσαβουρόπιτα, η οποία όμως έχει ζωικά. Ο χυλός λοιπόν μέσα στον οποίο βουτήχτηκαν τα σκισμένα φύλλα κρούστας έγινε με πολτοποιημένη μπανάνα, γάλα και λάδι. Το ξύσμα πορτοκαλιού αρωμάτισε διακριτικά το γλυκάκι κι ένα ελαφρύ σιρόπι το απογείωσε. Πανεύκολο, γρήγορο, οικονομικό, πεντανόστιμο! Και για άλλη μια φορά αυτό το γλυκό αποδεικνύει ότι ΔΕΝ χρειαζόμαστε τα ζωικά προϊόντα για να δημιουργήσουμε λαχταριστά γλυκάκια! Από παλιές συνταγές να σας προτείνω αυτή την αρωματική πορτοκαλόπιτα, τούτο vegan cheesecake και αυτήν την σοκολατοφουντουκένια τούρτα.

Δοκιμάστε πάντως αυτή την σοκολατόπιτα με φύλλο! Είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε! Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή Ανάσταση! Χρόνια πολλά με υγεία και τίποτα άλλο…Φιλιά πολλά από την Ζακυνθούλα!

Κωστής, Λενάκι, Δημητράκης

Σοκολατόπιτα με φύλλο
Σοκολατόπιτα με φύλλο

Υλικά για ταψί διαμέτρου 28cm :

1 πακέτο φύλλο κρούστας
350 γρ. μπανάνα αλεσμένη
150 γρ. γάλα σόγιας
100 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κακάο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φακελάκι baking powder
για το σιρόπι
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
φλούδα από πορτοκάλι
Σοκολατόπιτα με φύλλο
Σοκολατόπιτα με φύλλο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπώ το γάλα με το λάδι. Μετά προσθέτω και την ζάχαρη. Τέλος προσθέτω και την αλεσμένη μπανάνα. Αφού ανακατέψω καλά τα υλικά μου ρίχνω το baking powder και το κοσκινισμένο κακάο. Χτυπώ με τον αυγογδάρτη ώσπου να γίνει ένας λείος χυλός. Σε αυτή την αραιή κρέμα που θα δημιουργηθεί ρίχνω τα φύλλα κρούστας, τα οποία τα σκίζω με τα χέρια και τα βρέχω μέσα στο χυλό. Ανακατεύω ώστε να βραχούν καλά όλα τα κομμάτια. Ρίχνω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180C για 45 περίπου λεπτά μέχρι να σφίξει η πίτα. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει. Στο μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, μετράω 5 λεπτά και κατόπιν αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω το καυτό σιρόπι στην κρύα πίτα, στην οποία έχω προηγουμένως  έχω κάνει τρύπες με μια οδοντογλυφίδα. Κάνω υπομονή να ρουφήξει τα υγρά η πιτούλα και μετά … αναστενάζουν τα πιρούνια! Και του χρόνου!

Σοκολατόπιτα με φύλλο
Σοκολατόπιτα με φύλλο

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 164 times, 1 visits today)

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *