The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Πένες φούρνου με κρέμα αρακά
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Πένες φούρνου με κρέμα αρακά

Καλημερούδια, αγαπημένοι μας φίλοι και φίλες! Συνεχίζουμε σήμερα το πασχαλινό μας μενού με το κυρίως πιάτο. Χαίρομαι πολύ που σας ενθουσίασε το ορεκτικό, την αγαπήσατε ήδη την Vegan Μανιταρόπιτατην δοκιμάσατε και σας άρεσε πολύ. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πένες φούρνου με κρέμα αρακά. Ένα πανεύκολο, ντελικάτο, ελαφρύ και πεντανόστιμο φαγάκι, ανοιξιάτικο και ευπαρουσίαστο για γιορτινό τραπέζι. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο όμορφο από το αρνί στην σούβλα! Ακόμα και οι κρεατοφάγοι που με διαβάζουν θα το παραδεχτούν! Θα φτιάξουμε λοιπόν πένες ανακατεμένες με κρέμα αρακά και καραμελωμένα κρεμμύδια και από πάνω θα απλώσουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ. Τα αρώματα του μάραθου και του λεμονιού κάνουν το πιάτο μυρωδάτο και του προσδίδουν μια ανοιξιάτικη φρεσκάδα! Είπα πολλά! Ας σηκώσουμε τα μανίκια να πάμε να μαγειρέψουμε τώρα!

Φιλιά γλυκά από το νησί! Έρχεται σύντομα και το γλυκό. Μείνετε συντονισμένοι! Μουάτς!

Πένες φούρνου με κρέμα αρακά
Πένες φούρνου με κρέμα αρακά

Υλικά για πυρέξ 18*30:

300 γρ. πένες
450 γρ. αρακάς
130 γρ. κρεμμύδι
3+1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
2 κ.σ. γάλα σόγιας
χυμός ενός μικρού λεμονιού
μάραθος ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
για την μπεσαμέλ
750 γρ. γάλα σόγιας χλιαρό
75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. ελαιόλαδο
λίγο μοσχοκάρυδο
αλατοπίπερο
Πένες φούρνου με κρέμα αρακά
Πένες φούρνου με κρέμα αρακά

Εκτέλεση:

Βράζω τον αρακά, τον στραγγίζω και τον πολτοποιώ στο μπλέντερ μαζί με την διατροφική μαγιά, το γάλα, αλατοπίπερο και την μια κουταλιά λάδι. Βράζω στο μεταξύ και τις πένες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια σε φετούλες λεπτές μαζί με τον μάραθο. Όταν γίνουν διάφανα αποσύρω από την φωτιά. Σουρώνω τις πένες, τις επιστρέφω στην κατσαρόλα και τις περιχύνω με την κρέμα αρακά. Προσθέτω και τα κρεμμύδια κι ανακατεύω. Λαδώνω το πυρέξ και αδειάζω τα ζυμαρικά μέσα ισιώνοντας την επιφάνεια. Τέλος φτιάχνω την μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το λάδι και το αλεύρι σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύω με σύρμα. Κατόπιν προσθέτω σταδιακά το χλιαρό γάλα σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Στην αρχή μπορεί να σχηματισθούν σβόλοι αλευριού, αλλά εξακολουθώ να ανακατεύω με το σύρμα γρήγορα και χαμηλώνοντας την φωτιά ώσπου να γίνει λεία η κρέμα και να μην μας “πιάσει”. Προσθέτω αλατοπίπερο και λίγο μοσχοκάρυδο. Απλώνω την μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζω με το φυτικό σπιτικό τυράκι (ευκαιρία να το δοκιμάσετε όσοι δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμη, είναι θεϊκό! Δείτε το εδώ ). Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα. Το αφήνω να κρυώσει πριν το κόψω. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 255 times, 1 visits today)

2 Comment

  1. Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή. Ιδιαίτερα η μπεσαμέλ με λάδι – πρώτη φορά τη συναντώ – βγήκε πολύ γευστική και έδεσε αμέσως χωρίς πρόβλημα. Επίσης χρησιμοποίησα ζυμαρικά ολικής και βρήκα ότι ταίριαζαν άψογα.
    Έμεινα πολύ ευχαριστημένη και θα την ξαναφτιάξω. Ευχαριστούμε 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *