The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Ψητά πλευρώτους

Είναι μερικοί άνθρωποι που μπορεί να τους βλέπεις μια φορά τον χρόνο και να νομίζεις πως μόλις χθες τους είχες ξαναδεί…Είναι μερικές σχέσεις αληθινές, βαθιές, αναλλοίωτες στον χρόνο και την απόσταση που σου βγάζουν όμορφα πράγματα από μέσα σου. Η ζωή τα έφερε έτσι που όλοι οι φίλοι μου ζουν διασκορπισμένοι σε άλλες πόλεις/χώρες. Κι όμως όταν βρεθούμε, θα είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Η ζεστασιά και η οικειότητα, η εγγύτητα και η αγάπη είναι πάντα παρούσες. Δεν είμαι μαγικό αυτό που συμβαίνει; Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Νικόλας, ο συμφοιτητής μου από το Μεταφραστικό. Γνωριστήκαμε στην Κέρκυρα πριν 15 χρόνια κι από τότε είμαστε φίλοι. Αυτός ζει πια στην Γερμανία, αλλά ευτυχώς λατρεύει την Ζάκυνθο κι έρχεται συχνά για διακοπές. Και η χαρά μου, κάθε φορά που τον βλέπω, είναι ανείπωτη…

Ας περάσουμε και στη συνταγούλα μας, την οποία παρουσίασα σε ένα από τα γεύματα που μοιραστήκαμε το διάστημα της παραμονής του στο νησί. Τις προάλλες που λέτε είχα φτιάξει αυτά τα απίθανα μεθυσμένα νιόκι με πορτσίνι και για ορεκτικό αυτά τα ψητά πλευρώτους στη λαδόκολλα. Ένα πραγματικά πανεύκολο και πεντανόστιμο ορεκτικό που μπορεί να μπει και σε σαλάτες/σάντουιτς/πίτες ή να φαγωθεί σκέτο. Για άλλη μια φορά τα μανιτάρια αποδεικνύονται πολυεργαλείο, τροφή-θαύμα κτλ!

Φιλάκια πολλά! Να έχουμε μια όμορφη και νόστιμη εβδομάδα! Μουάτς!

DSC_1639

Υλικά για μια λαμαρίνα:
500 γρ. πλευρώτους
3 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
αλάτι και πιπέρι
άσπρο και μαύρο σουσάμι

35415952_2022180781365679_3998950964479393792_n (1)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπώ το λάδι με το λεμόνι και την μουστάρδα. Προσθέτω όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά. Με τα χέρια «σχίζω» τα μανιτάρια σε λεπτά “κρόσια”. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα μανιτάρια και τα περιχύνω με τη σάλτσα. Με τα δάχτυλα ανακατεύω ώστε να καλυφθούν από αυτήν. Σε ένα πιάτο βάζω τα σουσάμια και περνώ τα πλευρώτους ώστε να κολλήσει πάνω τους το σουσάμι. Τα αραδιάζω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C ώσπου να πάρουν χρώμα (γύρω στα 25 λεπτά). Σερβίρω σε πιατέλα. Όποιος θέλει, περιχύνει με έξτρα λεμόνι. Τα ψητά πλευρώτους μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή μέσα σε πράσινη σαλάτα ή σε πίτα/σάντουιτς/τοστ. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.749 times, 1 visits today)

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *