The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μαραθοπιτάκια
Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Μαραθοπιτάκια

Καλημερούδια και καλή εβδομάδα, γλυκά μου πλάσματα! Καλή εβδομάδα να έχουμε! Ξεκινάμε με μια καταπληκτική συνταγή, η οποία προέκυψε μετά από μια αναγνώστρια που με ρώτησε αν υπάρχει στο μπλογκ συνταγή για vegan μαραθοπιτάκια. Και επειδή χατήρια δεν χαλάμε, θα φτιάξουμε υπέροχα vegan μαραθοπιτάκια, αρωματικά, πεντανόστιμα! Είναι πολύ ελαφριά, αφού είναι φουρνιστά και περιέχουν ελάχιστο λάδι. Τα τσακίσαμε σε μισή μέρα, ο δε Δημητράκης ξετρελάθηκε! Τώρα που ο μάραθος είναι στα φόρτε του δοκιμάστε τα! Να σημειώσω ότι η συνταγή είναι προϊόν συνεργασίας, αφού ο Κωστής έφτιαξε κλασικά την  ζύμη κι εγώ την γέμιση. Επ’ ευκαιρία να σας υπενθυμίσω κι αυτή τη συνταγή για vegan ζύμη κουρού πάλι του Κωστή μου!

Φιλιά πολλά από το Τζάντε! Να περνάτε όμορφα! Μουάτς!

Μαραθοπιτάκια
Μαραθοπιτάκια

Υλικά για 21 μαραθοπιτάκια:

για την ζύμη:
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρ. νερό
20 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι
για την γέμιση:
320 γρ. βρασμένη πατάτα
90 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
80 γρ. μάραθος ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Μαραθοπιτάκια
Μαραθοπιτάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι και μετά τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης. Ανακατεύω και ζυμώνω. Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στο μεταξύ φτιάχνω την γέμιση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τις 3 κ.σ. λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι με τον μάραθο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σβήνω με τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνω. Αποσύρω από την φωτιά, όταν έχει μαλακώσει το κρεμμύδι. Σε ένα πιάτο βάζω την βρασμένη πατάτα και την λιώνω με ένα πιρούνι. Κατόπιν τη ρίχνω μέσα στο τηγάνι κι ανακατεύω καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνω στην άκρη. Ανοίγω με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη σε λεπτό φύλλο διαστάσεων 30*40cm. Με το στόμιο ενός ποτηριού κόβω σε στρογγυλά κομμάτια. Τα γεμίζω με γέμιση, κλείνω και με ένα πιρούνι “σφραγίζω” τις άκρες. Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Προαιρετικά τα αλείφω με λίγο νερό και τα πασπαλίζω με σουσάμι.  Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 C για 30 περίπου λεπτά. Τα τοποθετώ σε σχάρα κι όταν κρυώσουν, επιτίθεμαι ανηλεώς! Καλοφάγωτα!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 8.810 times, 3 visits today)

9 Comment

  1. Καλησπέρα
    Οι συνταγές σας είναι υπέροχες.
    Μήπως γνωρίζετε αν η ζύμη γίνεται και με αλεύρι ζεας?
    Ευχαριστώ πολύ
    Αλέκα

    1. Αλεξάνδρα μου,σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Δεν το έχω δοκιμάσει με άλλο αλεύρι, οπότε δεν είμαι σίγουρη. Φιλιά πολλά από το Τζάντε

    1. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραλειφθεί, αφού είναι βασικό υλικό της γέμισης. Δεν το έχω δοκιμάσει με κάτι άλλο..
      Φιλιά πολλά!

  2. Τα έφτιαξα!!!! Η γέμιση φανταστική!!
    Η ζύμη δε μου βγήκε πολύ καλή, αλλά δεν ξέρω αν έφταιξε το αλεύρι που χρησιμοποίησα!!!
    Ευχαριστούμε!!

    1. Άλλαξες το αλεύρι; Ίσως γι αυτό. Είναι από τις συνταγές που έχουν φτιάξει πολλοί αναγνώστες με επιττυχία, Μαρινούλα μου!
      Πολλά φιλιά!!!!

  3. Φαίνονται φοβερά τρομερά οικονομικά πολύ σύντομα θα τα κάνω ειδικά που είναι εκτός τηγανιου.μια απορία αν βάλω αλεύρι ολικής θα γίνουν καλα και τη αυξομειώσεις θα πρέπει να γίνουν αν γνωρίζετε ?

    1. Αλέξανδρέ μου, χίλια συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Δεν τα έχω δοκιμάσει με άλλο αλεύρι, αλλά λογικά θα γίνονται.
      Πολλά φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *