The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο Όσπρια

Κεφτεδάκια με μαυρομάτικα φασόλια

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Ένας από τους λόγους που αγαπώ τα όσπρια είναι η πολυχρηστικότητα τους. Αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ύλη για να φτιάξει κανείς κεφτεδάκια! Συνδυασμένα με λαχανικά, αρωματικά, μπαχαρικά κι ένα υλικό για να τα δέσει (π.χ. φρυγανιά/παξιμάδι/βρώμη/ξηρός καρπός) συνθέτουν ένα πεντανόστιμο και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό μάλιστα για παιδάκια που αρνούνται να φάνε όσπρια! Τι καλύτερος τρόπος για να τα καμουφλάρεις; Στο σπιτικό μας φτιάχνουμε κεφτεδάκια από κινόα, από σόγια κι από φασόλια. Εδώ σας παρουσιάζω κεφτεδάκια με μαυρομάτικα φασόλια, τα οποία φασόλια, για να είμαι ειλικρινής, δεν τα πολυχρησιμοποιώ στην κουζίνα μου. Τα κεφτεδάκια τους πάντως εγκρίθηκαν από τους δοκιμαστές του σπιτιού και πήραν την θέση τους στο οικογενειακό μενού! Φιλιά πολλά από το Τζάντε! Μουάτς!

Κεφτεδάκια με μαυρομάτικα φασόλια
Κεφτεδάκια με μαυρομάτικα φασόλια

Υλικά για 14 κεφτέδες:
200 γρ. μαυρομάτικα ωμά
90 γρ. κάσιους, αλεσμένα σε σκόνη
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1+3 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
25 γρ. μάραθος ή βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζω καλά τα φασόλια, τα οποία έχω μουλιάσει αποβραδίς. Τα σουρώνω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ. Τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Προσθέτω το μάραθο, το σκόρδο και κατόπιν τα κάσιους  και την διατροφική μαγιά κι ανακατεύω να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος ρίχνω 1 κ.σ. λάδι και το ξύσμα λεμονιού. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και βάζω την ζύμη μου στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν την βγάζω και την πλάθω σε κεφτέδες. Ζεσταίνω το υπόλοιπο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τους “τηγανίζω” για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές ώσπου να ροδίσουν. Ταιριάζουν τέλεια σε πιτούλα ή τοστ. Συνοδεύονται από σαλάτα και ένα ωραίο ντιπ. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,761 times, 7 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.