The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χορτοφαγικό "junk food": υπέροχο μπέργκερ με κεχρί κ μανιτάρια
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Χορτοφαγικό “junk food”: υπέροχο μπέργκερ με κεχρί κ μανιτάρια

For the recipe in English click here

Καλημέρα κ καλή σας εβδομάδα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Σήμερα μαγειρεύουμε ένα μπέργκερ ξεχωριστό, χορτοφαγικό βεβαίως, βεβαίως που ικανοποίησε κ κρεατοφάγους! Το συνδυάσαμε με λαχανικά κ την φυτική κρέμα από ηλιόσπορο που σας παρουσίασα την προηγούμενη εβδομάδα κ έγινε ένα πεντανόστιμο χάμπουργκερ, χορταστικό, αλλά συνάμα ελαφρύ. Και οι χορτοφάγοι λοιπόν μπορούν να απολαμβάνουν τα μπέργκερς τους! Απολαύστε λοιπόν τη χορτοφαγική έκδοση του junk food χωρίς τύψεις!
Γλυκά φιλιά!

Χορτοφαγικό "junk food": υπέροχο μπέργκερ με κεχρί κ μανιτάρια - Vegan "junk food": mushroom millet burger
Χορτοφαγικό “junk food”: υπέροχο μπέργκερ με κεχρί κ μανιτάρια

Υλικά για 8 μπέρκερ:
1 1/3 φλ. κεχρί
250 γρ. πλευρώτους, ψιλοκομμένα
10 γρ. πορτσίνι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 φλ. κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
φυτική κρέμα τυριού, ντομάτα, αβοκάντο, πρασινάδα, μουστάρδα

Χορτοφαγικό "junk food": υπέροχο μπέργκερ με κεχρί κ μανιτάρια - Vegan "junk food": mushroom millet burger
Χορτοφαγικό “junk food”: υπέροχο μπέργκερ με κεχρί κ μανιτάρια

Εκτέλεση:
Μαγειρεύω το κεχρί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μαζί με αλάτι, πιπέρι κ τη σκόνη σκόρδου. Όταν είναι έτοιμο, το ανακατεύω με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Στο μεταξύ έχω μουλιάσει στο κρασί τα πορτσίνι για 2 ώρες. Τα στραγγίζω, τα ψιλοκόβω κ τα βάζω σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι. Προσθέτω τα πλευρώτους κ το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2 λεπτά κ σβήνω με το κρασί. Χαμηλώνω τη φωτιά κ αφήνω να εξατμιστεί το κρασί κ αποσύρω από τη φωτιά. Βάζω σε ένα μπολ το βρασμένο κεχρί κ προσθέτω τα σοταρισμένα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω 2 κ.σ. λάδι, ανακατεύω κ τέλος προσθέτω τη φρυγανιά. Ανακατεύω ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζω με μια μεμβράνη το μπολ κ το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει η ζύμη. Μετά πλάθω μπιφτέκια κ τα ψήνω στο αέρα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για περίπου 30 ώρα στους 180C ώσπου να ροδίσουν. Ανοίγω ψωμάκια για χάμπουργκερ, τα αλείφω με τη φυτική κρέμα, βάζω ροδέλες ντομάτα, αβοκάντο, πράσινα φύλλα, το μπέργκερ κ μουστάρδα. Αν θέλω το ψήνω, αλλιώς το τρώω ωμό. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.448 times, 1 visits today)

6 Comment

  1. Μμμμ!! Σκέφτηκα μία συνταγή με αυτά τα υλικά και είπα να κοιτάξω αν υπάρχει κάτι σε έτοιμη συνταγή και βρήκα αυτό! 🙂 Φαίνεται γιάμμμιιι! 🙂 Θυμάστε πόσα βγάζει περίπου;

      1. Oooops! Προφανώς δεν το είδα και πήγα κατευθείαν στα υλικά! 🙂 ευχαριστώ!
        Θα τα φτιάξω σε μία βδομαδα και ξαναμιλάμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *