For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Άλλη μια εβδομάδα ξεκινά κ είμαι πολύ ενθουσιασμένη, γιατί το Σ/Κ που μας πέρασε ο γιόκας μας επιτέλους άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα! Κυρίως με βοήθεια, αλλά κ μερικά μοναχός του! Ο ενθουσιασμός κ η συγκίνησή μου ήταν τόοοοσο μεγάλη που βούρκωσα! Κατεβαίνω από το αυτοκίνητο κ τον βλέπω στην αυλή να με περιμένει με τον μπαμπά του. Ανοίγω την πόρτα κ αρχίζει να με πλησιάζει… Μουρλάθηκα, σας λέω, η χαζομαμά! Ποτέ δεν περίμενα να με συγκλονίσει κάτι τόσο απλό…Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα τα μωράκια σε αυτή την ηλικία κι είναι τόσο συγκινητικό να βλέπεις τις αλλαγές που συντελούνται καθημερινά…
Ας μην μακρηγορώ όμως, γιατί έχουμε και μαγειρέματα! Όπως θα έχετε καταλάβει, έχω μια αδυναμία στα τρουφάκια κ θα βρείτε πολλές συνταγές στο μπλογκ σε διάφορες παραλλαγές. Τις προάλλες λοιπόν μου ήρθε η ιδέα να κάνω μια αλμυρή παραλλαγή. Τα λατρεμένα κάσιους ενώθηκαν με βρώμη κ αποτέλεσαν την βάση. Ρίγανη, μαϊντανός, λιαστή ντομάτα, σκόνη σκόρδου χρωμάτισαν γευστικά την βάση αυτή κ μια ωραία επικάλυψη (σουσάμι, πάπρικα, παπαρουνόσπορος) τα μεταμόρφωσε σε χαριτωμένες μικρές μπουκίτσες. Είναι πολύ νόστιμα, πανεύκολα, εμφανίσιμα, κατάλληλα για σνακ ή για finger food. Και φυσικά vegan κ υγιεινά! Δοκιμάστε τα! Περιμένω ανταπόκριση!
Φιλάκια γλυκά κ καλή εβδομάδα να έχουμε! Μουάτς!!!!!!
Υλικά για 11 τρουφάκια:
1 φλ. (150 γρ.) ωμά κάσιους
3/4 φλ. (75 γρ.) βρώμη Bauckhof
40 γρ. λιαστή ντομάτα Sparta Kefalas, πολύ ψιλοκομμένη
1 κ.γ. διατροφική μαγιά Rawmesan (προαιρετικά)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. κρέμα μπαλασάμικο
1 κ.γ. ρίγανη, 2 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. αλάτι Le Guerandais
1/4 κ.γ. πιπέρι
για την επικάλυψη: σπόροι κάναβης Canah, γλυκιά πάπρικα, παπαρουνόσπορος, σουσάμι
Εκτέλεση:
Μουλιάζω για μια ώρα σε ζεστό νερό τα κάσιους. Τα στραγγίζω κ τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω την βρώμη αλεσμένη και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπώ να ενσωματωθούν όλα. Στο τέλος προσθέτω κ την ντομάτα. Ανακατεύω με το χέρι. Πλάθω την ζύμη σε τρουφάκια κ τα καλύπτω με την επικάλυψη της αρεσκείας μου. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Καλοφάγωτα!
Θα μπορούσε να γίνει η συνταγή με τρίμα αμυγδάλου? Γενικά ΄στις συνταγές σας με κάσιους μποροώ να τις κάνω με τρίμα αμυγδάλου γιατί έχω πρόβλημα με το κάσιους?
Καλησπέρα, γλυκιά μου Ελισσάβετ! Φαντάζομαι μπορείς να το αντικαταστήσεις με αμύγδαλα μουλιασμένα όπως έχω χρησιμοποιήσει για να φτιάξω αυτήν την συνταγή https://theveggiesisters.gr/aleimma-amigdalou/
Θέλουμε να γίνουν κρέμα για αυτό το τρίμμα δεν ενδείκνυται. Στις υπόλοιπες συνταγές πιαθνόν να γίνεται, ωστόσο δεν είμαι σίγουρη.
Αν δοκιμάσεις κάτι, ενημέρωσέ με!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!
Σαν χαζομαμά που είμαι κι εγώ ξεκινάω από τα πρώτα βηματάκια του γιου σου!!! Είναι απίστευτο το συναίσθημα και πόσα ακόμα έχει να σου χαρίσει !!!! Να τον χαρείς όσο γίνεται περισσότερο γιατί μεγαλώνουν τόσο μα τόσο γρήγορα….!!!Όσο για την συνταγή…..Μου άνοιξε την όρεξη!!!!
Αχ, γλυκιά χαζομαμά, πόσο δίκιο έχεις! Δεν τα προλαβαίνεις τόσο γρήγορα που μεγαλώνουν! Είναι απίστευτο πραγματικά!
Να χαίρεσαι κ συ το βλαστάρι σου, Ειρηνάκι μου! όσο για τα τρουφάκια, είναι ένα νόστιμο κ θρεπτικό σνακ!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!