For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι κ αγαπημένες! Πριν μερικά χρόνια που είχα επισκεφτεί έναν φίλο μου στην Γερμανία μου είχε κάνει εντύπωση ότι αποβραδίς ετοίμαζε το πρωινό του, δηλ. έβαζε τη βρώμη/ μούσλι του σε ένα μπολ, το γέμιζε με γάλα κ την επομένη το πρωί το απολάμβανε. Με αυτόν τον τρόπο παπάριαζαν τα υλικά κ έβγαζαν καλύτερα τη γεύση τους. Δεν ήξερα τότε ότι αυτή την ετοιμασία την ονομάζουν “overnight oats” δηλ. βρώμη φτιαγμένη αποβραδίς. Είναι κι ένας πρακτικός τρόπος να έχεις έτοιμο το πρωινό σου, όταν είσαι βιαστικός ή ακόμα κ να το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά. Εδώ σας προτείνω την δική μου εκδοχή με μπανάνα, μια καραμέλα από χουρμά, λίγα αμύγδαλα κ σοκολατίτσα! Ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει η μέρα με ενέργεια κ χαμόγελο! Φιλιά γλυκά!
Υλικά για 1 άτομο:
1 φλ. γάλα αμυγδάλου (χρησιμοποίησα της Alpro)
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
3/4 +1/4 μπανάνα
4 χουρμάδες μουλιασμένοι 1 ώρα σε νερό+1 κ.σ. από αυτό το νερό, χτυπημένα στο μπλέντερ
1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. σπόροι chia
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
κανέλα, φιλέ αμυγδάλου, σταγόνες σοκολάτας (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Χτυπώ το βράδυ στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τις γαρνιτούρες κ το 1/4 μπανάνας.
Τα βάζω σε ένα βαζάκι, το κλείνω κ το βάζω στο ψυγείο. Το επόμενο πρωί πασπαλίζω με κανέλα, αμύγδαλο κ λίγες σταγόνες σοκολάτας. Καλή σας απόλαυση!
Να πω ότι την έχω ξανά ακούσει αυτή την τακτική…ψέματα θα’ναι! Πολύ ιδιαίτερη πρόταση, αν και δεν ξέρω…το “παπάριασμα” των υλικών…δεν ξέρω πώς θα μου φαινόταν! Γενικά όμως τα υλικά που περιέχει είναι πολύ δελεαστικά, για να κάνω μια δοκιμή! καλό απόγευμα κορίτσια!
Οι γεύσεις των υλικών, Μαράκι, έχουν τον χρόνο να δέσουν καλύτερα κ το παπάριασμα τα κάνει πιο νόστιμα!
Συχνά βάζω σκέτη βρώμη στο βαζάκι με γάλα, σταφίδες κ κανέλα. Το άλλο πρωί είναι επίσης μούρλια! Οι σταφίδες έχουν βγάλει την γλυκύτητά τους κ έχει γίνει ένα μικρό θαύμα! Πετάω κ ξηρούς καρπούς από πάνω κ απολαμβάνω! Μιαμ, μιαμ!
Φιλιά γλυκά κ περιμένουμε εντυπώσεις!