The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Νηστίσιμο τιραμισού
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο

Νηστίσιμο τιραμισού

For the recipe in English click here

Καλημερούδια κ καλή εβδομάδα, αγαπημένοι μας φίλοι κ φίλες! Τον τελευταίο καιρό μας έχει πιάσει ένας δημιουργικός οίστρος στο σπίτι κ πειραματιζόμαστε πολύ συχνά! Χαίρομαι που έχω κολλήσει κ τον Κωστή το “μικρόβιο” κι έτσι μοιραζόμαστε ιδέες κ δοκιμές! Η κουζίνα μας μοιάζει με εργαστήριο στο οποίο κάθε φορά λαμβάνουν χώρα γλυκά πειράματα. Η τελευταία πρόκληση με την οποία ασχοληθήκαμε ήταν η επιχείρηση με τον κωδικό “Νηστίσιμο τιραμισού”. Μετά από 2 εκδοχές που δεν μας ικανοποίησαν καθόλου κ κατέληξαν στα σκουπίδια σας παρουσιάζουμε με χαρά το νηστίσιμο τιραμισού μας! Αποτελείται από ένα ελαφρύ παντεσπάνι κ μια νόστιμη κρεμούλα όλα αρωματισμένα με καφέ. Μια παραλλαγή του αυθεντικού γλυκού χωρίς κρέμα γάλακτος, mascarpone, αυγά. Μας ικανοποίησε απόλυτα το αποτέλεσμα κ ελπίζουμε να αρέσει κ σε εσάς!

Φιλιά πολλά κ χρόνια πολλά για χτες σε όλες τις μανούλες που μας διαβάζουν! Μουάτς!

Νηστίσιμο τιραμισού
Νηστίσιμο τιραμισού

Υλικά για 7-8 ποτηράκια:
για το παντεσπάνι
1 φλ. αλεύρι
1/4 φλ. νερό+1 κ.γ. καφές
1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
75 γρ. apple sauce
1/6 φλ. γάλα (σόγιας)
1/8 φλ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. κακάο + λίγο για το πασπάλισμα
1/3 κ.γ. baking powder
1 φλ. νερό+1 κ.γ. καφές (για να βουτήξω το παντεσπάνι)
για την κρέμα:
800 ml γάλα (σόγιας)
10 κ.σ./130 γρ. corn flour
7 κ.σ./ 100 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ.γ. νερό+1/2 κ.γ. καφές

Νηστίσιμο τιραμισού
Νηστίσιμο τιραμισού

Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι:Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κακάο κ το baking powder κοσκινισμένα. Σε ένα άλλο χτυπώ το γάλα με το apple sauce, το ηλιέλαιο, το 1 κγ. καφέ ανακατεμένο με 1/4 φλ. νερό κ την ζάχαρη. Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι στα υγρά υλικά κ ανακατεύω ώσπου να ενσωματωθούν καλά. Κατόπιν παίρνω μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι, την ντύνω με λαδόκολλα, ρίχνω το μείγμα,  κ το ισιώνω με μια σπάτουλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 35-40 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο κ αφήνω να κρυώσει.

Νηστίσιμο τιραμισού
Νηστίσιμο τιραμισού

Για την κρέμα:Χτυπώ όλα τα υλικά στο μίξερ ώσπου να γίνει μια λεία κρέμα και μετά τα μεταφέρω σε βαθύ τηγάνι κ τα ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά κ περιμένω 5 λεπτά.
Για την συναρμολόγηση: Κόβω κομμάτια από το παντεσπάνι στο μέγεθος των ποτηριών που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω. Βουτάω κάθε κομμάτι σε ένα πιάτο που έχω ανακατέψει 1 φλ. νερό+ 1 κ.γ. καφέ. Δεν το αφήνω να παπαριάσει, απλώς το βουτάω. Το βάζω στο ποτήρι, από πάνω βάζω κρέμα, μετά πάλι παντεσπάνι κ τελειώνω με κρέμα. Τα βάζω στο ψυγείο 1-2 ώρες κ πριν σερβίρω πασπαλίζω με κακάο. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.686 times, 1 visits today)

6 Comment

  1. Μπράβο παιδιά, πολύ όμορφη η εκδοχή σας! Δύσκολο γλυκό το τιραμισού αλλά -τα έχουμε ξαναπεί- τόσο αγαπημένο που αξίζει κάθε προσπάθεια 🙂 Να έχετε μια όμορφη μέρα!

    1. Καλή σου μέρα, κορίτσι! Ναι, έχεις δίκιο, είναι δύσκολο αλλά ιδιαίτερο γλυκό! Και η δική σου εκδοχή ήταν πολύ ωραία! Σε ευχαριστούμε πολύ! Φιλιά!!!

    1. Καλή σου μέρα, Δήμητρα! Η ποσότητα είναι τόσο μικρή που δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα. Γενικά το ελαιόλαδο δεν το χρησιμοποιώ στην ζαχαροπλαστική γιατ΄είναι βαρύ κ μυρίζει.
      Καλές γιορτές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *