The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Τριφτή μηλόπιτα
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς

Τριφτή μηλόπιτα

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κ δεν σας κρύβω ότι είναι από τις αγαπημένες μου γιορτές! Φέτος μάλιστα θα έχουν ιδιαίτερη σημασία για την φαμίλια μας, αφού θα βαφτίσουμε τον μικρό μας πρίγκηπα στις 26/12! Η περίοδος αυτή ενδείκνυται για παντός είδους ψησίματα κ το σπιτικό μας τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ένας μυρωδάτος φούρνος! Ο Κωστής έχει εξελιχθεί σε φοβερό ζαχαροπλάστη! Ξεκίνησε πέρσι με τα κρουασάν κ τα τσουρεκάκια κ συνεχίζει κ φέτος με νέα καλούδια! Αυτή η μηλόπιτα με την τριφτή ζύμη είναι μια από τις τελευταίες του δημιουργίες και είναι απίθανη! Αν και είναι μια συνταγή που κλασικά θέλει βούτυρο, κατάφερε να την κάνει με λάδι κ να είναι απίστευτα νόστιμη! Το μόνο ζόρικο είναι ότι πρέπει να περιμένουμε να κρυώσει καλά για να την απολαύσουμε! Δείξτε αυτοσυγκράτηση, αγαπημένοι/ες μου! Φτιάξτε την αποβραδίς κ ξυπνήστε τα Χριστούγεννα να την φάτε για εορταστικό πρωινό μαζί με μια κούπα ζεστό καφέ! Αγγίζει την τελειότητα! Γιατί τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Λίγο καφέ, λίγο μηλόπιτα κ τα αγόρια του (τον Κωστή κ τον γιόκα μας εννοώ, μην παρεξηγηθώ κιόλας, χαχα!)

Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα! Να μαγειρέψετε λιχουδιές κ να μην ξεχάσετε να βάλετε το πιο σημαντικό υλικό στις συνταγές σας, μπόλικη αγάπη! Φιλάκια πολλά! Μουάτς!

Υ.Γ. Ρίξτε μια ματιά και σε αυτή την πεντανόστιμη vegan μηλόπιτα σε στυλ κέικ.

DSC_0555
Τριφτή μηλόπιτα

Υλικά για στρογγυλό σκεύος 22 cm:
500 γρ. φαρίνα ολικής
3/4 φλ. ζάχαρη καρύδας Biosophy + 2 κ.σ.
3/4 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. νερό
500 γρ. μήλο καθαρισμένο
1/2 φλ. σταφίδα
1/2+1/2 κ.γ. κανέλα Κευλάνης Cook

Τριφτή μηλόπιτα
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνω την ζάχαρη, την κανέλα, το ηλιέλαιο κ το νερό. Ανακατεύω κ προσθέτωτην φαρίνα.  Ανακατεύω με τα χέρια καλά κ φτιάχνω μια ζύμη αρκετά συνεκτική. Την χωρίζω σε δύο μέρη (3/5+2/5) κ τυλίγω κάθε μπάλα ζύμης με πλαστική μεμβράνη. Τις βάζω στην κατάψυξη για 6 ώρες. Μισή ώρα πριν συμπληρωθούν οι 6 ώρες, καθαρίζω κ τρίβω τα μήλα, Τα βάζω σε σουρωτήρι κ τα πιέζω για να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Βάζω το μήλο σε ένα μπολ κ το ανακατεύω με τις 2 κ.σ. ζάχαρη, την σταφίδα κ την κανέλα κ ανακατεύω. Κατόπιν βγάζω τις μπάλες ζύμης από την κατάψυξη κ τις τρίβω χωριστά με μαντολίνο ή χοντρό τρίφτη. Βάζω σε αντικολλητικό ταψάκι ή ψηλό σκεύος πυρίμαχο τα τρίμματα της μεγάλης μπάλας (3/5), από πάνω απλώνω το μείγμα μήλου κ τελειώνω με τα τρίμματα της δεύτερης μπάλας (2/5). Ψήνω στον αέρα για 1 ώρα στους 150 C. Την βγάζω από τον φούρνο κ περιμένω υπομονετικά να κρυώσει ΠΟΛΥ καλά για να την κόψω. Ιδανικά καταναλώνεται την επόμενη μέρα που έχει σφίξει η γέμιση κ είναι πιο νόστιμη! Καλή σας απόλαυση!
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 9.689 times, 1 visits today)

12 Comment

  1. Η μηλόπιτα είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές και ομολογώ ότι τριφτή μηλόπιτα ενώ μου αρέσει πολύ δεν έχω φτιάξει ποτέ! Νομίζω ότι τώρα θα το τολμήσω -φαίνεται πολύ απλή και πολύ λαχταριστή!!!

      1. Έχω σκοπό να την φτιάξω για αύριο και ήθελα να σε ρωτήσω το εξής. Αν φτιάξω απόψε την ζύμη και την αφήσω παραπάνω από 6 ώρες στην κατάψυξη (8-10 ώρες) θα μπορώ μετά να την τρίψω? Ποια είναι η γνώμη σου?

  2. Ναι, Βίκυ μου! Μπορείς! Απλά να προσέξεις όταν τις βγάλεις από την κατάψυξη τις μπάλες της ζύμης, να τις τρίψεις αμέσως. Μην τις αφήσεις να ξεπαγώσουν, γιατί μετά δεν θα τρίβονται. Περιμένω εντυπώσεις! Καλή επιτυχία! Μουάτς!

    1. ‘Οχι, Ελένη μου, λόγω της λιπαρής ουσίας που περιέχει δεν ξεραίνεται ώστε να μην μπορέις να την τρίψεις!
      Φιλάκια πολλά!

  3. Η πιο αντικειμενικά νόστιμη και “σωστή” συνταγή vegan μηλόπιτας! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να αντικαταστήσω κάποια ποσότητα από το νερό με χυμό πορτοκαλιού ή μήλου.

    1. Πωπω! Μεγάλη κουβέντα είπες, Αννούλα μου! Και σε ευχαριστώ εκ μέρους του συζύγου, γιατί δική του είναι η συνταγή! Όταν την ξαναφτιάξεις, στείλε και φωτογραφία να ανεβάσω στο facebook! Χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε!!!!!
      Φιλάκια πολλά!!!!

  4. Γνωρίζετε αν μπορώ να αντικαταστήσω την φαρινα ολικής με αλεύρι αμυγδάλου η καρύδας με μπέικον η σόδα σε τι αναλογίες?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *