The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Τάρτα μελομακάρονο με La Mia Stevia
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο

Τάρτα μελομακάρονο με La Mia Stevia

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι/ες! Σήμερα γιορτάζουμε τον ερχομό του πρίγκηπά μας! Πριν ένα χρόνο έσκασε μύτη στον πλανήτη γη ο μπεμπάκος μας κ μας ομόρφυνε την ζωή μας τόοοοσο πολύ! Νιώθω η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο, γιατί έχω αυτόν τον μικρό θησαυρό που δεν συγκρίνεται με όλα τα πλούτη της γης…Να μας έχει ο Θεός καλά να τον μεγαλώνουμε με αγάπη κ θαλπωρίτσα, να τον καμαρώνουμε κ να τον δούμε όπως ποθεί!

Και φυσικά γιορτή χωρίς γλυκάκι δεν γίνεται! Και τι καλύτερο από μια υπέροχη τάρτα στο κλίμα των Χριστουγέννων για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας! Τάρτα μελομακάρονο με την αγαπημένη μας La MiaStevia! Πανεύκολη, πεντανόστιμη, υγιεινή για απόλαυση χωρίς τύψεις χάρη στα αγνά υλικά της (μην τα βλέπετε πολλά, απλώς επαναλαμβάνονται!)  κ φυσικά στο γεγονός ότι δεν έχει ζάχαρη, αλλά La Mia Stevia! Η βάση κ τα διακοσμητικά μπαλάκια είναι βασισμένα στα μελομακάρονα που σας παρουσίασα τις προάλλες κ η κρέμα είναι φτιαγμένη με κάσιους. Πρέπει να το δοκιμάσετε αυτό το πανεύκολο γλυκάκι, το οποίο μάλιστα δεν θέλει καν ψήσιμο!

DSC_0561

Η La Mia Stevia είναι το πρώτο προϊόν που παράγεται από 100% Eλληνικά φύλλα στέβιας. Καλλιεργείται από 87 αγρότες, μέλη του Ελληνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβια Ελλάς, στην Κεντρική Ελλάδα, γύρω από τη Λαμία, όπου υπάρχει το πιο ευνοϊκό κλίμα για να φυτευθεί και να μεγαλώσει σωστά. Ο εν λόγω αγροτικός Συνεταιρισμός είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκά που καλλιεργεί στέβια! Εντυπωσιακό, ε; Μπορείτε να την προσθέσετε σε σνακ, φαγητό, γλυκό, ποτό και να γευτείτε όλη τη γλύκα με μηδέν θερμίδες!  Με 1:3 αναλογία προς την ζάχαρη συμφέρει γιατί διαρκεί περισσότερο, δηλ. 1 κουταλάκι La Mia Stevia, είναι ίσο με 3 κουταλάκια ζάχαρης! Ενδείκνυται η χρήση του από διαβητικούς, όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή κ φυσικά όσους προσέχουν την σιλουέτα τους! Για να την προμηθευτείτε, μπορείτε να κάνετε και ηλεκτρονικά τις αγορές σας πατώντας εδώ. Εγώ αν και παλιότερα δεν την συμπαθούσα την στέβια, από πέρσι που δοκίμασα την La Mia Stevia, άλλαξε γνώμη! Αξίζει να την δοκιμάσετε, αν θέλετε να ξεφύγετε από την ζάχαρη! Η La Mia Stevia μάλιστα αυτή την εποχή έχει έκπτωση 20% στα προϊόντα της και όποιος στην παραγγελία του αναφέρει ότι είναι αναγνώστης του The Veggie Sisters θα λάβει κι ένα δωράκι! Ελάτε σε επαφή λοιπόν με τη La Mia Stevia, στο facebook, στο site τους και τηλεφωνικώς στο 2231054040.

Σήμερα λοιπόν θα σβήσουμε τάρτα μελομακάρονο αντί για τούρτα γενεθλίων! Χαχαχα! Μέσα στην πρωτοπορία μας βρίσκω! Χρόνια πολλά, μικρέ μας πρίγκηπα! Σε αγαπάμε μέχρι τον ουρανό κι ακόμα παραπέρα!

Φιλάκια πολλά από μια χαζομαμά, έναν χαζομπαμπά κ ένα χαμογελαστό μπεμπάκι που μόλις έγινε ενός! Μουάτς!

Υ.Γ. Καλέ, μην ξεχάσω να ανακοινώσω και την νικήτρια του giveaway του αγαπημένου μας Biosophy! Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη κ σας ευχαριστούμε πολύ! Η τυχερή είναι η Καλλιρόη Αποστολίδη! Θα επικοινωνήσουμε για τα περαιτέρω! Ξανά μανά φιλάκια πολλά!!!!!

Update! Επειδή η τυχερή δεν φάνηκε στον ορίζοντα παρά τις προσπάθειες μου να επικοινωνήσω μαζί της, έκανα νέα κλήρωση. Η νέα τυχερή είναι η Φωτεινή Μπουτούρη! Συγχαρητήρια, Φωτεινούλα! Πάντα καλότυχη!

DSC_0541

Υλικά:
για την βάση
1 1/4 φλ.(225 γρ.) χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1 1/4 φλ (125 γρ.) βρώμη
1/2 φλ. (75 γρ. )καρύδι
1 κ.σ. La Mia Stevia
1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού κ λίγο ξύσμα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο κ μοσχοκάρυδο
για την κρέμα
1 1/2 φλ.(220 γρ.) κάσιους ωμά
1 (110 γρ.) ώριμη μπανάνα
3 κ.σ. La Mia Stevia
5 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο κ μοσχοκάρυδο
για διακόσμηση
λίγη λιωμένη σοκολάτα, φέτες πορτοκάλι, μπαλίτσες-μελομακάρονο

DSC_0569

Εκτέλεση:

Για την βάση: Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για 1 ώρα. Στο μπλέντερ αλέθω την βρώμη, το καρύδι κ τα μπαχαρικά. Κατόπιν τους στίβω κ τους πολτοποιώ καλά στο μπλέντερ να γίνουν πάστα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού κ την στέβια. Ρίχνω και το μείγμα της βρώμης κ χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Βάζω ένα τσέρκι σε μια πιατέλα κ αδειάζω εκεί το μείγμα, Πιέζω με τα δάχτυλα να δημιουργηθεί η βάση. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ την βάζω στο ψυγείο.

Για την κρέμα: Μουλιάζω σε ζεστό νερό τα κάσιους για 1 ώρα. Μετά τα πολτοποιώ μαζί με τον χυμό στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω την μπανάνα κ μετά την στέβια κ τα μπαχαρικά. Απλώνω την κρέμα πάνω στην βάση κ ισιώνω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Για την διακόσμηση: Λιώνω λίγη σοκολάτα κ “ζωγραφίζω” την τάρτα. Προαιρετικά διακοσμώ περιμετρικά με μελομακάρονα ωμοφαγικά σχηματισμένα σε μπαλάκια. Φτιάξτε την μισή δόση από την συνταγή που δίνω εδώ, απλά δώστε σχήμα στρογγυλό.

Καλό είναι να αφήσετε την τάρτα να παγώσει στο ψυγείο κ να την απολαύσετε την επόμενη μέρα! Καλή σας απόλαυση!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.206 times, 1 visits today)

5 Comment

  1. Εστω κ λιγο καθυστερημενα Πολυχρονος κ Πολυχαρουμενος ο μικρος σας Prince Λενια μου!! Υγεια κ καθε καλο να εχει στη ζωη του!! Πολυ σωστο (κ σπανιο) αυτο που ειπες ..να τον δειτε οπως ποθει εκεινος!! Εισαι η μαμα εξαιρεση!! :))) Πολυ πρωτοτυπη η μελομακαρονοταρτα!! Φαινεται υπεροχη! Φιλακια πολλα πολλα!

    1. Ευάκι μου μελένιο, σε ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου! Πολύ μου άρεσε αυτό το “Πολυχαρούμενος”, Να ελισαι καλά, κοριτσάκι μου και να έχεις όλα τα καλά, γιατί σου αξίζουν!
      Η τάρτα είναι νοστιμότατη κ απολαυστική χωρίς να μας δημιουργεί τύψεις!
      Φιλάκια πολλά κ γιορτινά!
      Να περάσεις υπέροχα!!!!!!
      Μουάτς!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *