The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς Πρωινό

Κέικ σοκολάτα- κανέλα

Γεια σας! Για σήμερα σας έχω ένα πανεύκολο και πάμφθηνο κέικ με απλούστατα υλικά που σίγουρα έχετε όλοι στο σπίτι! Κέικ σοκολάτας αρωματισμένο διακριτικά με κανελίτσα! Το ψάρεψα εδώ. Γρήγορο και νοστιμότατο με ωραία μαλακή υφή που παραμένει φρέσκια για μέρες! Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να γίνετε πιο αμαρτωλοί από εμένα, πετάξτε του και λίγο παγωτό βανίλια από πάνω και αφεθείτε στην αμαρτία! Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το κέικ σοκολάτα κανέλα! Είναι υπέροχο!
Σας εύχομαι μια γλυκιά εβδομάδα!

Κέικ σοκολάτα κανέλα

Υλικά για ταψί διαμέτρου 28cm:
Για το κέικ:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ.  ζάχαρη
35 γρ. κακάο
2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
95 γρ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
3 βανίλιες
400 γρ. κρύο καφέ ή κρύο νερό

Για την επικάλυψη:
25 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα

Κέικ σοκολάτα κανέλα

Εκτέλεση:
Ανακατεύω τη ζάχαρη με την κανέλα της επικάλυψης σε ένα μπολάκι και αφήνω κατά μέρος. Κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τις βανίλιες και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύω καλά για να αναμειχθούν. Σε άλλο μπολ χτυπώ το λάδι, το ξύδι, την ζάχαρη και τον καφέ/νερό. Ανακατεύω με αυγογδάρτη ή με πηρούνι, όχι όμως υπερβολικά. Μην χρησιμοποιήσετε μίξερ. Κατόπιν ρίχνω σταδιακά το μείγμα των στερεών υλικών στο μπολ με τα υγρά κι ανακατεύω με αρχικά με αυγογδάρτη και μετά με μαρίζ. Αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου Πασπαλίζω με τα υλικά της επικάλυψης. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσω στο κέικ. Αφήνω να κρυώσει και απολαμβάνω!

 

Print Friendly, PDF & Email

12 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *