The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο

Cheesecake με φιστικοβούτυρο

Και κάπως έτσι χωρίς να το πολυκαταλάβουμε έφτασες τα 8…Σαν χτες μου φαίνεται που σε είχα στην αγκαλιά μου και σε θήλαζα και σε νανούριζα…8 χρόνια τώρα ομορφαίνεις τη ζωή μας, ζεσταίνεις τις καρδιές μας, μας κάνεις καλύτερους ανθρώπους και μας μαθαίνεις τόσα πολλά πράγματα! Μικρέ μου Δημητράκη, μονάκριβε γιε μου, υπέροχο φωτεινό πλάσμα μου, χρόνια σου πολλά, φωτεινά, γαλήνια, με υγεία, αγάπη, αρμονία, γνώση, πληρότητα, ευδαιμονία! Να σε χαιρόμαστε και να σε καμαρώνουμε! Μικρέ μας ερπετολόγε, πόσο χαιρόμαστε που μεγαλώνεις κόντρα στο ρεύμα της εποχής χωρίς play station, τάμπλετ και κινητά…Πόσο σε καμαρώνουμε που λατρεύεις και σέβεσαι τη φύση και τα πλάσματά της! Που μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες να παρατηρείς μια σαύρα ή έναν βάτραχο…Ο μπαμπάς κι η μαμά σε αγαπούν στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα! Και σήμερα, για να σε γιορτάσουμε, κερνάμε τους αναγνώστες μας ένα φανταστικό απλούστατο και πεντανόστιμο γλυκάκι: vegan cheesecake με φιστικοβούτυρο! Με το που το δοκιμάσαμε το κατατάξαμε αμέσως στα καλύτερα γλυκά του μπλογκ! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Φιλιά πολλά από το νησάκι μας! Μουάτς! Cheesecake με φιστικοβούτυρο

Cheesecake με φιστικοβούτυρο

Υλικά για τσέρκι 18cm:
για τη βάση
230 γρ. digestive
60 γρ. μαργαρίνη
για την κρέμα
180 γρ. γάλα καρύδας παγωμένο για 24 ώρες στο ψυγείο
180 γρ. φιστικοβούτυρο
50 γρ. σιρόπι αγαύης
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 γρ. σταγόνες σοκολάτας
για το γαρνίρισμα
50 γρ. φιστίκια αλατισμένα και χοντροκοπανισμένα (peanuts)
20 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μούλτι τα digestive να γίνουν σκόνη. Λιώνω το βούτυρο και σε ένα μπολ ανακατεύω τα μπισκότα με το βούτυρο. Αδειάζω το μείγμα στο τσέρκι και το πατικώνω να ισιώσει. Καλύπτω με ένα πιάτο και το βάζω στο ψυγείο.  Βάζω στο μπλέντερ το γάλα καρύδας (το πηχτό άσπρο μέρος) και το χτυπώ μαζί με το φιστικοβούτυρο και το εκχύλισμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτω και τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζω την κρέμα στη βάση και γαρνίρω με τα φιστίκια και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας. Καλύπτω με αλουμινόχαρτο και το βάζω 5 ώρες στην κατάψυξη να σφίξει. Μετά το μεταφέρω στο ψυγείο και μετά από λίγο μπορώ να το  κόψω. Καλή σας απόλαυση!

Ο μικρός μας ερπετολόγος
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 997 times, 14 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *