The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μπισκότα μαρμπρέ
Vegan Γλυκά Γλυκά Μικρά γλυκά Μπισκότα - μπάρες Πρωινό

Μπισκότα μαρμπρέ

Γράφω αυτές τις αράδες την τελευταία μέρα του Γενάρη, λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία…Με ανάμεικτα συναισθήματα επιστρέφω στο σχολείο, χαρά που θα δω τα παιδάκια μου και τους συναδέλφους μου, που θα ξαναβρεθώ στο φυσικό μου περιβάλλον, από την άλλη αγωνία και ανησυχία για την πανδημία…Προσεύχομαι να πάνε όλα καλά, τίποτα άλλο! Και για να μπει γλυκά ο μήνας κερνάμε σήμερα σούπερ μπισκότα μαρμπρέ! Τα είχε πρωτοφτιάξει πέρσι ο Κωστής μου στην πρώτη καραντίνα, αλλά δεν είχα αξιωθεί να τα αναρτήσω! Απαράδεκτη! Απαιτούν λίγα απλά υλικά, είναι ελαφριά με λίγη ζάχαρη, νοστιμότατα και ιδιαιτέρως όμορφα! Θα συμφωνήσω με τον δημιουργό τους που είπε ότι είναι ό,τι πιο όμορφο έχει φτιάξει! Τα ονομάσαμε μαρμπρέ μιας και θυμίζουν λίγο το αντίστοιχο δίχρωμο κέικ με τις δύο ζύμες. 

Δοκιμάστε αυτά τα κουκλίστικα τραγανά μπισκότα μαρμπρέ και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας! Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι μας! Περιμένω εντυπώσεις! Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα και καλό μήνα, γλυκά μου πλάσματα!

Μπισκότα μαρμπρέΥλικά για 30-35 μπισκότα:
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. ηλιέλαιο
180 γρ. φυτικό γάλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ κακάο
1 κ.γ εκχύλισμα πορτοκαλιού ή βανίλιας

Μπισκότα μαρμπρέ

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αποφεύγουμε να δουλέψουμε πολύ τη ζύμη ώστε να παραμείνει αφράτη. Εν συνεχεία την κόβουμε στη μέση και στο ένα από τα δύο κομμάτια ρίχνουμε το κακάο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στη ζύμη. Σε λαδωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε σε δύο φύλλα, το ένα λευκό και το άλλο σοκολατί σε διάσταση 25Χ40 εκ. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και τα τυλίγουμε μαζί ώστε να προκύψει ένα «σαλάμι» μήκους περίπου 60 εκ. Κόβουμε τη ζύμη σε φέτες πάχους 1,5-2 εκ περίπου και τοποθετούμε τα κομμάτια ξαπλωμένα πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Θα προκύψουν περί τα 30-35 κομμάτια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά και μέχρι τα κουλουράκια μας να ροδίσουν- ανάλογα με την ισχύ του φούρνου. Καλοφάγωτα!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.487 times, 1 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *