The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο Μικρά γλυκά

Τρουφάκια σοκολάτα-πορτοκάλι

Σοκολάτα-πορτοκάλι! Ένας κολασμένος συνδυασμός που μέχρι πριν λίγα χρόνια απεχθανόμουν. Μα πώς είναι δυνατόν να μην μου άρεσε αυτή η απίθανη μείξη γεύσεων; Είναι απορίας άξιο το πώς αλλάζουν γούστα οι γευστικοί μας κάλυκες. Πράγματα που μπορεί παλιά να μας φαίνονταν “ίου” (που λένε και οι μαθητές μου) με την πάροδο των χρόνων μπορεί να τα λατρεύουμε! Τα τρουφάκια θα έχετε καταλάβει, όσοι διαβάζετε το μπλογκ, ότι είναι από τα αγαπημένα μου γλυκάκια. Γίνονται εύκολα, γρήγορα και μπορούμε να “παίξουμε” με τα υλικά δημιουργώντας μικρές λαχταριστές θρεπτικές μπουκίτσες. Αυτά τα τρουφάκια σοκολάτα-πορτοκάλι έχουν λίγα υλικά, αλλά είναι μεστά γεύσης και τολμώ να πω (το επιβεβαιώνει κι ο Κωστής) ότι είναι τα καλύτερα που έχω φτιάξει!

Άλλες συνταγές που συνδυάζουν την σοκολάτα με το πορτοκάλι είναι

Αυτά τα ολίγα από το νησάκι μας! Φιλιά πολλά και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα τρουφάκια, ε; Μουάτς!

Τρουφάκια σοκολάτα πορτοκάλι

Υλικά για 11 τρουφάκια:
150 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
110 γρ. καρύδια
50 γρ. βρώμη
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
100+25 γρ. σοκολάτα
1 κ.γ. άοσμο λάδι καρύδας (προαιρετικά)

Τρουφάκια σοκολάτα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για μια ώρα. Κατόπιν τους στραγγίζω και τους πολτοποιώ στο μπλέντερ. Αδειάζω, βάζω τα καρύδια και την βρώμη και τα πολτοποιώ κι αυτά. Μετά ρίχνω όλα στο μπλέντερ τους αλεσμένους χουρμάδες, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω το μείγμα σε μπολ. Λιώνω τα 25 γρ. σοκολάτας και τα προσθέτω στο μείγμα. Ανακατεύω καλά, καλύπτω με αλουμινόχαρτο και το βάζω  στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά πλάθω σε όμορφες τροφαντές μπαλίτσες. Λιώνω τα 100γρ. σοκολάτας σε μπεν μαρί. Ρίχνω το λάδι καρύδας κι ανακατεύω. Βουτάω κάθε τρούφα στην σοκολάτα. Τοποθετώ σε λαδόκολλα κ περιμένω να κρυώσει η σοκολάτα για να σταθεροποιηθεί. Διακοσμώ με λίγο τριμμένο καρύδι και ξύσμα πορτοκάλι. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο (όσα επιβιώσουν!) Καλοφάγωτα!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 10.017 times, 1 visits today)

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *