Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών και έχει πάρει τα μυαλά μικρών και μεγάλων! Το να επιβληθείς στην τάξη τέτοια εποχή είναι μεγάλο κατόρθωμα, γιατί τα παιδιά προτιμούν να ονειρεύονται παραλίες, παγωτά και μπανάκια παρά να λύνουν ασκήσεις αρχαίων… Μετράνε οι μέρες ανάποδα για τη λήξη του σχολικού έτους, το οποίο πέρασε γρήγορα και πολύ παραγωγικά για μένα από άποψη διδασκαλίας. Συνεργάστηκα πολύ όμορφα με τα παιδιά, ολοκλήρωσα την ύλη μου και έχω να θυμάμαι πολύ ωραίες στιγμές από τα παιδάκια μου! Να είναι καλά και να προοδεύουν στη ζωή τους!
Ας περάσουμε τώρα στη συνταγούλα μας που είναι πανεύκολη, γρήγορη, θρεπτική και πεντανόστιμη! Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο παγωτό; Κανείς, σωστά; Τι γίνεται όμως, όταν έχεις μικρό παιδάκι και δεν θέλεις να το βομβαρδίσεις με ένα σωρό άγνωστα συστατικά που ούτε το όνομά τους δεν μπορείς να προφέρεις; Γελάτε; Σας προκαλώ να διαβάσετε τις ετικέτες από όλα αυτά τα “σκατολοίδια” που κυκλοφορούν στο εμπόριο (ας μου επιτραπεί η έκφραση) και θα καταλάβετε τι εννοώ! Όταν λοιπόν ο Δημητράκης θα ζητάει παγωτό, εγώ πρέπει να είμαι προετοιμασμένη! Δεν θέλω το παιδί μου να νιώθει στερημένο, αλλά δεν θέλω από την άλλη πλευρά να το ταΐζω με σκουπίδια. Οπότε να ένα ελαφρύ παγωτάκι φτιαγμένο μόνο με 3 υλικά που βασίζεται στα φρούτα! Δεν θέλει κόπο η σωστή διατροφή, θέλει τρόπο! Δεν συμφωνείτε; Αυτά τα vegan παγωτίνια φράουλας αξίζει να τα φτιάξετε στα παιδάκια σας!
Καλό Σαββατοκύριακο, γλυκά μου πλάσματα! Σας φιλώ! Μουάτς!
Υλικά:
200 γρ. παγωμένες ροδέλες μπανάνας
100 γρ. φράουλα
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση:
Αποβραδίς κόβω τις μπανάνες σε ροδέλες κ τις βάζω σε σακουλάκι στην κατάψυξη. Την επομένη τις πολτοποιώ στο μπλέντερ. Αν δεν έχετε δυνατό μηχάνημα, κάντε το τμηματικά για να μην σας καεί. Πολτοποιώ κ τις φράουλες κ ενώνω τα δυο μείγματα. Προσθέτω το σιρόπι αγαύης κ ανακατεύω. Μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας. Μοιράζω το μείγμα σε παγοθήκες, καλύπτω με αλουμινόχαρτο κ το βάζω στην κατάψυξη. Σε μερικές ώρες θα έχετε τα πιο υγιεινά παγωτίνια που έχετε δοκιμάσει! Καλοφάγωτα!
1 Comment