Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Το Σαββατοκύριακο έγιναν viral τα ντόνατ φούρνου του Κωστή. Τα αγαπήσατε πολύ, δικαιολογημένα βέβαια, αφού είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και ελαφριά! Πολλοί από εσάς τα φτιάξατε και μας στείλατε φωτογραφίες με τις δημιουργίες σας γεμίζοντάς μας χαρά! Έγιναν αμέσως η δημοφιλέστερη συνταγή στο μπλογκ, αφού είχε την μεγαλύτερη απήχηση! Τα είχαμε γεμίσει που λέτε με σπιτική μαρμελάδα, αλλά και ένα υπέροχο σοκολατένιο άλειμμα χωρίς ζάχαρη. Αυτό το πρωτοέφτιαξα πριν λίγο καιρό θέλοντας να δώσω στον Δημητράκη μου κάτι τύπου μερέντα αλλά δίχως ζάχαρη. Συνδύασα λοιπόν το ταχίνι με κακάο και χρησιμοποίησα τους χουρμάδες ως φυσικό γλυκαντικό! Το αποτέλεσμα ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους! Το σοκολατένιο ταχίνι του εμπορίου μπορεί να είναι νόστιμο, περιέχει όμως πολλή ζάχαρη και φοινικέλαιο. Ενώ αν φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο σοκολατένιο άλειμμα χωρίς ζάχαρη, θα το ευχαριστηθείτε χωρίς τύψεις!
Άλλες ιδέες για αλείμματα είναι οι εξής:
- Σοκολατένιο άλειμμα από ρεβύθια
- Σοκολατένιο άλειμμα καρύδας
- Υπέροχη σπιτική νουτέλα
- Άλειμμα σοκολάτας με χουρμάδες
Φιλιά πολλά και καλά κουράγια! Μένουμε σπίτι και χαμογελάμε για να ξορκίσουμε την μαυρίλα των ημερών! Μουάτς!

Υλικά για ένα βαζάκι:

Εκτέλεση:
Βγάζω τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους μουλιάζω σε μπολάκι για 1 ώρα σε ζεστό νερό. Κατόπιν τους στραγγίζω και τους αλέθω στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν σαν πάστα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και χτυπώ καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Αν το θέλετε πιο αραιό, βάλτε λίγο περισσότερο νερό από αυτό στο οποίο μούλιασαν οι χουρμάδες. Αδειάζω σε βαζάκι και το διατηρώ στο ψυγείο. Καλοφάγωτο!
Το έκανα κ βγήκε σούπερ…
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, κοριτσάκι μου!
Οι χουρμάδες δεν έχουν ζάχαρη, όπως γίνεται σε πολλά αποξηραμένα φρούτα;
Ευχαριστώ πολύ
Σοφία μου, υπάρχουν και χουρμάδες χωρίς ζάχαρη!
Ευχαριστώ!!