Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Το καλοκαιράκι δεν λέει να μας αποχαιρετήσει και μάταια περιμένουμε τα πρωτοβρόχια…Η αλήθεια είναι ότι είμαι ακόμα σε καλοκαιρινή διάθεση, έχω όρεξη για μπάνιο, για τσάρκες κι αν δεν αλλάξει ο καιρός, δεν βλέπω να μπαίνω σε φθινοπωρινή διάθεση. Σήμερα με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω ένα φαγάκι μούρλια! Κάρυ με ρεβύθια και λαχανικά! Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο, χορταστικό και πολύ θρεπτικό φαγάκι που συνδυάζει τα όσπρια με τα λαχανικά. Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι μπασμάτι, πατάτες βραστές ή ψητό κουνουπίδι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ρεβύθια με άλλη πηγή πρωτεΐνης όπως το καπνιστό τόφου. Απλά το ταμπονάρετε καλά να φύγει η υγρασία, το κόβετε σε κυβάκια μικρά και το προσθέτετε αντί των ρεβυθιών. Επίσης, διατηρείται ωραιότατα στο ψυγείο και τρώγεται ευχάριστα για 2-3 μέρες. Οπότε βράστε παραπάνω ρυζάκι για να περάσετε. Καλό είναι και για οικολογικούς αλλά και οικονομικούς και πρακτικούς λόγους να μαγειρεύουμε μεγαλύτερες ποσότητες για να περισσεύει φαγάκι και για άλλη μέρα!
Περιμένω τις εντυπώσεις σας για το κάρυ! Αν το αγαπάτε, ρίξτε και μια ματιά σε αυτό το απίθανο κάρυ με φακές! Φιλιά πολλά από το νησί!
Υλικά για 5-6 μερίδες:
500 γρ. βρασμένα ρεβύθια
500 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
250 γρ. πράσα σε πολύ λεπτές φέτες
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 κ.γ. κάρυ
3+3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά και τα σουρώνω. Ζεσταίνω 3 κ.σ. λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Κατόπιν προσθέτω τα λαχανικά και τα ρεβύθια. Μετά ρίχνω το γάλα καρύδας, τον πελτέ και το κάρυ και σιγοβράζω σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος αλατοπιπερώνω και προσθέτω το υπόλοιπο λάδι. Σερβίρω με ρύζι μπασμάτι ή βραστές πατάτες ή ψητό κουνουπίδι. Καλή σας απόλαυση!