The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Απίθανο κάρυ με φακές και μπασμάτι
Κυρίως πιάτο Όσπρια

Απίθανο κάρυ με φακές και μπασμάτι

Καλημέρες γλυκιές από την παγωμένη Ζακυνθούλα! Αργία σήμερα και χουχουλιάζουμε στο σπιτάκι μας! Και τι καλύτερο από το μαγειρέψουμε μια πεντανόστιμη και χουχουλιάρικη συνταγή; Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα απίθανο κάρυ με φακές και μπασμάτι, κρεμώδες με φιστικοβούτυρο! Άρεσε ακόμα και στον εξάχρονο Δημητράκη μας και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να απολαύσουμε το αγαπημένο όσπριο! Πρόκειται για ένα λαχταριστό φαγάκι πανεύκολο, γρήγορο, θρεπτικό και χορταστικό!

Απίθανο κάρυ με φακές και μπασμάτι

Το ξεχωριστό σε αυτή τη συνταγή είναι ότι χρησιμοποίησα υλικά που προμηθεύτηκα από το εκπληκτικό κατάστημα της ΝΟΜΗ. Η ΝΟΜΗ ξεκίνησε ως φυσικό κατάστημα στο λατρεμένο νησί της Κέρκυρας (σπούδασα εκεί στο Μεταφραστικό και έχω υπέροχες αναμνήσεις!) το 2015 με στόχο να δώσει βήμα στους Έλληνες παραγωγούς, να προωθήσει τα προϊόντα τους και να αποτελέσει μια βιβλιοθήκη για το ελληνικό τρόφιμο. Αφού συνέλεξε (και συνεχίζει να συλλέγει) χιλιάδες προϊόντα προχώρησε στην δημιουργία  eshop με στόχο να γνωρίσει στην αγορά όλο αυτόν τον πλούτο. Το εντυπωσιακό για μένα είναι ότι πραγματικά όλα τα προϊόντα είναι διαλεχτά και ποιοτικά, πραγματική διαφήμιση για την Ελλάδα, ιδανικά για όσους αγαπούν το καλό ποιοτικό φαγητό! Ό,τι έχουμε δοκιμάσει, είναι απλά εξαιρετικό! Μπείτε στο φιλόξενο και καλαίσθητο eshop της ΝΟΜΗ και είμαι σίγουρη ότι και εσείς δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε! Αν είστε τυχεροί και πάτε Κέρκυρα, το πανέμορφο φυσικό της κατάστημα είναι σίγουρα μια στάση που πρέπει να κάνετε!
Σας στέλνω πολλή αγάπη από το νησάκι μας! Να προσέχετε! Φιλιά πολλά! Μουάτς!

Απίθανο κάρυ με φακές και μπασμάτι

Υλικά για 3 άτομα:
150 γρ. φακές ψιλές Voion Land Product
300 γρ. ρύζι μπασμάτι Voion Land Product
100 γρ. κρεμμύδι χοντροαλεσμένο
100 γρ. καρότο χοντροαλεσμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
250 γρ. γάλα καρύδας
30 γρ. βούτυρο φιστικιού Ελληνικός Καρπός
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Sellas Olive Oil
2 κ.γ. μείγμα κάρυ

Απίθανο κάρυ με φακές και μπασμάτι

Εκτέλεση:
Βράζω τις φακές σε μια κατσαρόλα. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω 1 κ.σ. ελαιόλαδο με το σκόρδο, το καρότο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Κατόπιν ρίχνω το γάλα καρύδας και το κάρυ. Ανακατεύω καλά κι αφήνω να πάρει μία βράση η σάλτσα μου. Σουρώνω τις φακές (μην παραβράσουν) και τις ρίχνω μέσα στην σάλτσα. Προσθέτω και το φιστικοβούτυρο κι αφήνω το φαγάκι μου να πάρει μία τελευταία βράση. Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι και γαρνίρω προαιρετικά με πίνατς. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,753 times, 3 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.