Την καλημέρα μας από το μέτωπο της καραντίνας! Πριν σας δώσω σούπερ συνταγούλα για λαχταριστά vegan πιροσκί, να σας πω τον πόνο μου! Πώς τα πάτε, αγαπημένοι/ες μου; Εγώ να σας πω την αλήθεια εχτές υπέστην ένα τεράστιο σοκ, όταν παρακολούθησα την προφητική ταινία “Contagion”. Είναι η πρώτη φορά που η ζωή αντιγράφει τον κινηματογράφο κι όχι το αντίθετο. Έχω προβληματιστεί, θυμώσει, εκπλαγεί κι αγανακτήσει πολύ όμως σκεφτόμενη το εξής: αν υπήρχε αυτή η γνώση για την επικινδυνότητα αυτών των αγορών, γιατί ο ΠΟΥ δεν έχει κάνει τίποτα για να προλάβει το κακό; Γιατί πρέπει ένας ολόκληρος πλανήτης να βιώνει αυτή την τραγωδία; Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κινήσεις για να αποτρέψουμε τέτοια δράματα; Και φυσικά για άλλη μια φορά καθίσταται σαφές ότι αν αφήναμε τα ζώα στην ησυχία τους, δεν θα μπλέκαμε σε τέτοιες καταστάσεις…Όλες αυτές οι πανδημίες προέρχονται από ζώα. (γρίπη των χοίρων, γρίπη των πουλερικών, τρελές αγελάδες) Έχετε ακούσει ποτε να ξεκινά πανδημία από τις ντομάτες και τα κουνουπίδια; Μήπως, μήπως λέω εγώ τώρα, να σταματούσαμε να τρώμε ζώα για να γλιτώσουμε από όλες αυτές τις συμφορές; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανθρωπότητα κάτι δεν κάνει καθόλου καλά και πληρώνει πολύ ακριβά για αυτό…Κι αν δεν συνετιστούμε, να είστε βέβαιοι ότι το τίμημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο…
Σας βάρυνα, το ξέρω, αλλά αν δεν μοιραστώ μαζί σας το μέσα μου, θα σκάσω! Με ξέρετε πια τόσα χρόνια πώς λειτουργώ! Θα σας αποζημιώσω όμως με σούπερ συνταγή! Σήμερα λοιπόν κερνάμε κολασμένα, πανεύκολα, πεντανόστιμα vegan πιροσκί! Με δύο γεμίσεις παρακαλώ: η μια με πατάτα κι η άλλη με μανιτάρι. Εξίσου υπέροχες και οι δύο. Σύμφωνα μάλιστα με την wikipedia παραδοσιακό αυτό ρωσικό έδεσμα μπορεί να γίνει και γλυκό με φρούτα ή μαρμελάδα! Ο chef Κωστής τα έκανε τηγανιτά, αλλά έψησε και μερικά για να δει πώς γίνονται. Εντάξει, αξίζει να τα τηγανίσετε, ακόμα κι αν δεν το συνηθίζετε. Τα ψητά είναι καλά μεν, αλλά δεν συγκρίνονται με τα τηγανιτά!
Φιλιά πολλά! Ελπίζω να αναλογιστείτε αυτά που έγραψα. Να σας έδωσα και λίγη τροφή για σκέψη παρέα με τα vegan πιροσκί! Μουάτς!
Υλικά για 20 μικρά πιροσκί:
Καλημέρα!!! Αν τα βάλουμε φούρνο και δεν τα τηγανίσουμε, θα βγούνε καλά;;; Βέβαια χάνετε η έννοια του πιροσκί…αλλά είπα να ρωτήσω. Φλκ
Κοριτσάκι μου, δοκιμάσαμε μερικά ψητά, αλλά δεν συγκρίνεται η γεύση με τα τηγανιτά. Είναι μακράν καλύτερα. Ούτε εμείς τηγανίζουμε γενικά στο σπίτι, αλλά μία στο τόσο θεωρώ ότι δεν βλάπτει!
Φιλιά πολλά!
Καλησπέρα!! Ξέρετε αν μπορούν να καταψυχθουν; Τα θέλω για ένα πάρτυ και προσπαθώ να μειώσω τον χρόνο μαγειρέματος εκείνη την ημέρα! Ευχαριστώ πολύ!
Αλεξάνδρα μου, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Δεν τα έχω καταψύξει ποτέ. οπότε δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα! Καλο φθινόπωρο και καλά μαγειρέματα!