Το food blogging δεν είναι εύκολο χόμπυ. Ξέρετε πόσες φορές αναγκάζω τον Κωστή μου να περιμένει για να φάμε ή του απαγορεύω να φάει κάτι που φτιάχνω το βράδυ με σκοπό να το φωτογραφίσω την άλλη μέρα; Όταν δε έχεις κι ένα φαγανό παιδάκι να τριγυρνάει στο σπίτι, είναι άκρως αδύνατον να φωτογραφίσω, γιατί μπλέκεται στα πόδια μου κ απλώνει τα χεράκια του να αρπάξει ό,τι μπορεί. Τούτη δω η πεντανόστιμη σούπα μινεστρόνε φωτογραφήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η ώρα είχε περάσει κι ο Δημητράκης πεινούσε. Αφού λοιπόν τράβηξα αρκετές λήψεις και μάζεψα το σκηνικό, κάθομαι να δω τις φωτογραφίες κι ανακαλύπτω ότι δεν είναι καλές, γιατί σε όλες φαίνονται τα τοιχώματα του πιάτου λερωμένα. Φευ! Εμπρός λοιπόν, καλά μου ποδαράκια! Ξανά στήσιμο και food styling και προσοχή να μην λερώσω αυτήν την φορά! Κι όλα αυτά με το άγχος μην χιμήξει ο μικρός μου στο σκηνικό! Ευτυχώς πρόλαβα κι η δεύτερη φουρνιά ήταν μια χαρά! Όσο για το φαγάκι, είναι μια σούπα μινεστρόνε εξ Ιταλίας που συνδυάζει όσπριο, λαχανικά και ζυμαρικό. Είναι πολύ νόστιμη, θρεπτική και χορταστική. Τη συνοδεύσαμε με καπαρόμηλα, τα οποία ταιριάζουν τέλεια!
Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις κρύες μέρες που έρχονται! Υποδεχτείτε την “Ελπίδα” λοιπόν με ένα πιάτο σούπα μινεστρόνε της θαλπωρής! Ντυθείτε καλά, προστατευτείτε, φάτε χουχουλιάρικα φαγάκια σαν αυτό εδώ και θα περάσει κι αυτό! Τα φιλιά μου από την όμορφη κρύα Ζακυνθούλα! Μουάτς!
Υλικά για 4-5 άτομα:
270 γρ. φασόλια, μουλιασμένα αποβραδίς
150 γρ. μακαροτσίνι
280 γρ. κολοκύθα, ψιλοκομμένη
100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
250 γρ. χυμός ντομάτας
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 δαφνόφυλλα
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 λίτρα νερό
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένω, στραγγίζω και βάζω τα φασόλια μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα για να βράσουν. Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν, ρίχνω τα λαχανικά (εκτός από το καλαμπόκι) και τα αρωματικά. Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτω τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας καθώς και το ζυμαρικό. Όταν πια τα φασόλια είναι μαλακά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το λάδι. Αν το φαγάκι σας βγει πηχτό, το αραιώνετε με λίγο ζεστό νεράκι. Καλή σας απόλαυση!
Στον γύρο μανιταριών με τι μπορώ να αντικαταστήσει το σιρόπι Αγαύης κ τη σάλτσα σόγιας;;;
Την αγαύη με μέλι και την σόγια με τίποτα άλλο! Είναι βασικό υλικό!