The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Κεφτεδάκια από μπρόκολο

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Αυτά τα κεφτεδάκια από μπρόκολο είναι μια παλιά συνταγή βγαλμένη από το χρονοντούλαπο του μπλογκ! “Θεία, τι φτιάχνεις;” ρώτησε ο Παυλούλης, ο ανηψιός μου, καθώς με έβλεπε στην κουζίνα να ανακατεύω υλικά. “Μπροκολοκεφτεδάκια” του απάντησα μονολεκτικά για να δω την αντίδρασή του. “Μπροκολο…τι;” αποκρίθηκε παραξενεμένος! Του εξήγησα λοιπόν ότι τα κεφτεδάκια δεν γίνονται μόνο με κιμά, αλλά με πολλά άλλα υλικά, όπως όσπρια, λαχανικά κτλ. Τον είδα λίγο ξαφνιασμένο κ σκεφτικό, λογικό αν σκεφτείτε ότι λίγες μέρες πριν είχα φτιάξει παστίτσιο με φακές! Στο τέλος αναφώνησε γελώντας: “Καλά, θεία, όλο περίεργα πράγματα φτιάχνεις εδώ μέσα!” Τα παιδιά είναι καλό να έχουν ανοιχτούς γευστικούς ορίζοντες, να μάθουν να δοκιμάζουν κ να τρέφονται ισορροπημένα. Ο γιόκας μου πάντως είχε φάει ήδη 2 κεφτεδάκια την ώρα που τα έπλαθα για να τα βάλω στον φούρνο κάνοντας με πολύ πολύ χαρούμενη! Δώστε στα παιδάκια σας αυτά τα θρεπτικά κεφτεδάκια από μπρόκολο! Βάλτε τα σε τοστάκια, πίτες, σάντουιτς. Διατηρούνται μάλιστα καλά στο ψυγείο.
Αν αγαπάτε το μπρόκολο, δοκιμάστε και αυτή την υπέροχη σούπα ή αυτό το λαχταριστό “ρύζι” από μπρόκολο ή τέλος αυτά τα ζυμαρικά ογκραντέν!
Αυτά για σήμερα! Πολλά φιλιά από το ηλιόλουστο Τζάντε! Μουάτς!

DSC_1366

Υλικά για 15 κεφτεδάκια:
400 γρ. μπρόκολο
370 γρ. πατάτα
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
100 γρ. βρώμη, αλεσμένη
3 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα μισού λεμονιού
μάραθος ή φρέσκια ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζω το μπρόκολο και την πατάτα στον ατμό, τα σουρώνω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ. Μεταφέρω σε ένα μπολ την αλεσμένη πατάτα κ το αλεσμένο μπρόκολο κι ανακατεύω καλά. Ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω ξανά καλά να ομογενοποιηθούν.  Βάζω στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη για 2 ώρες. Κατόπιν πλάθω κεφτεδάκια, τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά. Όταν πάρουν χρώμα στον πάτο, τα γυρνάω προσεκτικά από την ανάποδη. Προς το τέλος τα ψήνω για κανά 2 λεπτά στον αέρα. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να σταθούν και να κρυώσουν. Ταιριάζουν υπέροχα σε τοστ/πίτα με λίγη vegan μαγιονέζα, αλλά κατασπαράζονται και σκέτα! Καλοφάγωτα!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,947 times, 8 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.