The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan πιπερόπιτα
Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Vegan πιπερόπιτα

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Χρόνια πολλά κι ευλογημένα! Χριστός Ανέστη! Ελπίζω να περάσατε όμορφα τις άγιες τούτες μέρες…Εμείς με αφορμή ιατρικές εξετάσεις μετέβημεν στην Πάτρα κι έτσι κάναμε εκεί Πάσχα. Ήταν υπέροχη συγκυρία να σμίξουμε με την οικογένεια και να περάσουμε τις πασχαλινές διακοπές στο πατρικό μου. Την Κυριακή του Πάσχα λοιπόν απολαύσαμε δυο ωραιότατα πιάτα: για ορεκτικό vegan πιπερόπιτα και για κυρίως παστίτσιο με μελιτζάνες! Βγήκαν απίθανα και τα δύο προς μεγάλη μου χαρά, μιας και ήταν νέες αδοκίμαστες συνταγές. Η vegan πιπερόπιτα είναι πανεύκολη και πολύ ελαφριά! Ποικιλία πολύχρωμων πιπεριών αρωματισμένες με μάραθο και παντρεμένες με πατάτα (λειτουργεί συνδετικά) δημιουργούν ένα ορεκτικό ευπαρουσίαστο και πολύ νόστιμο! Ελλείψει χρόνου χρησιμοποίησα φύλλο του εμπορίου, την επόμενη φορά όμως θα βάλω τον Κωστή να κάνει τα μαγικά του (πατήστε εδώ για το υπέροχο σπιτικό φύλλο)
Αν αγαπάτε τις πίτες, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη συλλογή!

Αυτά προς το παρόν! Φιλιά πολλά και του χρόνου με υγεία και ελευθερία!!!!!Μουάτς!

Vegan πιπερόπιτα

Υλικά για ταψί διαμέτρου 34cm:
650γρ. πιπεριές πολύχρωμες
350γρ. πατάτες
120γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
20 γρ, μάραθος ψιλοκομμένος
5+4 χωριάτικα φύλλα
4+2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. διατροφική μαγιά
αλάτι και πιπέρι

Vegan πιπερόπιτα

Εκτέλεση:
Βράζω τις πατάτες. Τις σουρώνω και τις λιώνω με ένα πηρούνι κι αλατοπιπερώνω. Κόβω τις πιπεριές σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνω 2 κ.σ. λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Μετά από λίγο ρίχνω και το σκόρδο και τον μάραθο κι αλατοπιπερώνω. Αποσύρω από την φωτιά, όταν μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνω την λιωμένη πατάτα και την διατροφική μαγιά στο τηγάνι κι ανακατεύω καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Λαδώνω το ταψί και στρώνω το πρώτο φύλλο. Λαδώνω ελαφριά και συνεχίζω την διαδικασία. Στο πέμπτο φύλλο σταματώ, αδειάζω την γέμιση και την ισιώνω. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα 4 φύλλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 5.939 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *