The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς Πρωινό

Σοκολατένια μάφινς

Και κάπως έτσι βαίνουμε προς το τέλος αυτής της ιδιαίτερης και αξέχαστης σχολικής χρονιάς…Μιας χρονιάς με πρωτόγνωρες εμπειρίες που διεκόπη βίαια από την πανδημία και έληξε κάπως παράδοξα με τμήματα διχοτομημένα, αντισηπτικά και αποστάσεις…Θέλοντας η επίγευση αυτού του τέλους είναι γλυκιά έφτιαξα αυτά τα σοκολατένια μάφινς για να πάρει ο Δημητράκης μου στο σχολείο μαζί με το φρουτάκι του. Ας ελπίσουμε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις, να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για δεύτερο κύμα από φθινόπωρο και η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει γαλήνια δίχως απρόοπτα!
Στην συνταγούλα μας τώρα! Vegan σοκολατένια μάφινς είχα φτιάξει πριν λίγα χρόνια (πατήστε εδώ), ήθελα ωστόσο να κάνω μια ακόμα πιο εύκολη συνταγή και πιο ελαφριά. Ο πουρές μήλου είναι ένα εκπληκτικό υλικό που όμως δεν έχουμε όλοι στο σπίτι μας, οπότε τον παρέλειψα. Μείωσα στο μισό την ζάχαρη, αλλά χρησιμοποίησα πολύ ώριμες μπανάνες για να αντισταθμίσουν το έλλειμμα. Και αρωμάτισα με εκχύλισμα βανίλιας που λατρεύω! Δοκιμάστε τα και θα τα λατρέψετε, γιατί είναι πανεύκολα, απαιτούν πολύ απλά υλικά, είναι πεντανόστιμα και ελαφριά!
Καλή και γλυκιά εβδομάδα να έχουμε! Φιλιά πολλά! Μουάτς!

Σοκολατένια μάφινς
Σοκολατένια μάφινς

Υλικά για 13 μάφινς:
280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 γρ. κακάο
1/2 κ.γ. baking podwer
150 γρ. πολύ ώριμη μπανάνα, αλεσμένη
40 γρ. ηλιέλαιο
160 γρ. σοκολατούχο γάλα σόγιας
100 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40+10 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Σοκολατένια μάφινς
Σοκολατένια μάφινς

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder και το κακάο. Σε άλλο χτυπώ το λάδι με το γάλα. Μετά ρίχνω την ζάχαρη και το εκχύλισμα και τέλος ενσωματώνω και την πολτοποιημένη μπανάνα. Στο μείγμα των υγρών σταδιακά προσθέτω τα στερεά υλικά. Στο τέλος ρίχνω τα 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύω. Μοιράζω σε μαφινοθήκες, από πάνω βάζω την υπόλοιπη σοκολάτα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 25 λεπτά στις αντιστάσεις. Τα βγάζω, τα βάζω σε σχάρα να κρυώσουν. Καλοφάγωτα!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 412 times, 2 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *