The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο Όσπρια

Μπιφτέκια ρεβυθιών

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Το καλοκαιράκι αργεί να έρθει φέτος…Ο καιρός είναι δροσερός, οι αέρηδες έχουν γίνει καθημερινότητα (Κυκλάδες εγινήκαμε!), αλλά στα καλά νέα της ημέρας έχω να πω ότι ελλείψει τουριστών η ζωή στο νησί είναι εύκολη και ευχάριστη. Ούτε κίνηση, ούτε γουρούνες, ούτε φασαρία. Απολαμβάνουμε την ομορφιά της Ζακύνθου κι ευλογούμε την τύχη μας που ζούμε σε αυτό το υπέροχο μέρος που κάθε καλοκαίρι ο τουρισμός το κάνει ένα όχι και τόσο ευχάριστο μέρος να ζει κανείς…Από την άλλη συμμερίζομαι τις αρνητικές συνέπειες που έχει η πανδημία στην οικονομία του τόπου…Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

Ας περάσουμε στην συνταγούλα μας τώρα! Σήμερα θα φτιάξουμε υπέροχα μπιφτέκια ρεβυθιών! Απλά, πεντανόστιμα, θρεπτικά, εγκεκριμένα από τον μικρό μας! Τρώγονται με σαλατίτσα ή μπορείτε να τα βάλετε σε τοστάκι/σάντουιτς! Ταιριάζουν τέλεια! Στο τοστάκι της φωτογραφίας έβαλα μπιφτέκι και vegan ρώσικη σαλάτα. Όνειρο! Η συμβουλή μου είναι να τα ψήσετε σε σχαροτήγανο για να γίνουν πιο ζουμερά. Ο φούρνος τα στεγνώνει. Διατηρούνται στο ψυγείο 3-4 μέρες, οπότε μπορείτε να φτιάξετε μπόλικα και να έχετε να τρώτε υπέροχα και θρεπτικά μπιφτέκια ρεβυθιών!

Αυτά για σήμερα. Φιλιά πολλά και σβουριχτά από το όμορφο Τζάντε! Μουάτς!

Μπιφτέκια ρεβυθιών

Υλικά για περίπου 22 μπιφτέκια:
300 γρ. ρεβύθια ωμά
150 γρ. πιπεριά
80 γρ. καρότο
120 γρ. κολοκύθι
140 γρ. κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο
δυόσμος φρέσκος ή μάραθος
1 κ.γ. δυόσμος ξερός
50 γρ. βρώμη
1+1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
ξύσμα ενός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

Μπιφτέκια ρεβυθιών

Εκτέλεση:
Μουλιάζω αποβραδίς τα ρεβύθια. Την επομένη τα βράζω, τα σουρώνω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ. Ψιλοκόβω τα λαχανικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω μια κουταλιά της σούπας λάδι και τα σοτάρω για πέντε λεπτά να μαλακώσουν. Έπειτα σε ένα μπολ βάζω τα αλεσμένα ρεβύθια, τα σοταρισμένα λαχανικά κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά αρχικά με κουτάλι και μετά με τα χέρια. Καλύπτω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει η ζύμη. Κατόπιν πλάθω σε μπιφτέκια, όχι μεγάλα, για να μαγειρευτούν γρήγορα. Αλείφω το σχαροτήγανο με λίγο λάδι με πινέλο και το ζεσταίνω. Ψήνω τα μπιφτέκια για λίγα λεπτά κι από τις 2 πλευρές μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να κάνουν τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις. Καλοφάγωτα!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comment

  1. Πολύ νόστιμη και σωτήρια συνταγή. Με διευκόλυνε πολύ ως επιλογή για τα παιδιά μου που δεν είναι και το καλύτερό τους τα ρεβύθια. Τέτοιες
    συνταγές μαγειρικής
    είναι η απόλυτη λύση όταν ψάχνεις εναγωνίως τι να ετοιμάσεις!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *