For the recipe in English click here
Την αγάπη που έχουμε οικογενειακώς στα ζυμαρικά την έχετε καταλάβει. Αγαπάμε όμως πολύ και τις γρήγορες και νόστιμες σάλτσες, μια τέτοια σας έχω λοιπόν για σήμερα. Ήταν το γεύμα μου για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Βίδες με πέστο γλιστρίδας ! Για τις ευεργετικές ιδιότητες της γλιστρίδας ή αντράκλας σας έω μιλήσει στο παρελθόν. Σας υπενθυμίζω αυτές τις παλιές σαλάτες:η πιο πράσινη σαλάτα μου, σαλάτα με αντράκλα κ σάλτσα φράουλας κ goji berries,, σαλάtα με αντράκλα κ φρέσκα goji berries
Να είστε καλά κ να έχετε μια όμορφη ημέρα!
Υλικά:
500γρ βίδες ζυμαρικά
100γρ γλιστρίδα
175γρ πικάντικη γραβιέρα
100γρ καρύδι
40γρ βασιλικός
2,5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
10 κσ ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω τα ζυμαρικά να βράσουν. Στο μπλέντερ βάζω την γλιστρίδα (μόνο τα φύλλα , χωρίς τα κοτσάνια) τον βασιλικό, το σκόρδο, το καρύδι, την γραβιέρα και τα πολτοποιώ, προσθέτω το ελαιόλαδο και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζω και ανάλογα με τα γούστα μου προσθέτω αλάτι και πιπέρι. Αν θέλω την σάλτσα πιο ζουμερή προσθέτω 2-3 κσ νερό από αυτό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Σουρώνω τα ζυμαρικά και τα ανακατεύω με την πέστο. Καλή σας όρεξη!
a great dish full of flavor, i love pesto !
Να μια πρωτότυπη σάλτσα πέστο που θα ταιριάζει πολύ νόστιμα με τα ζυμαρικά!
Φιλιά, καλό μεσημέρι!
πολύ ωραία ιδέα για πέστο!! ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί ποτέ!
εύγε!! 🙂
Η γλiστρίδα,( πέρα ότι σε κάνει να μιλάς ασταμάτητα:P) , είναι ένα τρομερά ωφέλιμο λαχανικό και εύκολα καλλιεργείτε σε κήπο ή ακόμα και σε γλάστρα!Πολύ μου αρέσει η σημερινή πρόταση^^ Καλό Σ/Κ sisters!!