For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου! Σήμερα σας παρουσιάζω ένα πιάτο-υπερπαραγωγή: είναι ένα πλήρες γεύμα που θα σας χορτάσει, θα ευχαριστήσει τον ουρανίσκο σας, θα σας γεμίσει ενέργεια κ κυρίως θα σας προσφέρει πλειάδα θρεπτικών συστατικών! Μαύροι γίγαντες Πρεσπών με κοχυλάκι μικρό κ τσαχπίνικο, συνοδευόμενο από δροσιστικό iceberg κ ντοματούλα και όλα αυτά ταιριασμένα με υπέροχη κρέμα αβοκάντο! Την ημέρα που το έφτιαξα είχα τρέξει 20km κ ομολογώ ότι αισθάνθηκα πως ήταν βάλσαμο για τον ταλαιπωρημένο μου οργανισμό. Μην ξεχνάτε ότι πιάτα που συνδυάζουν πολλά είδη τροφών είναι πολύ θρεπτικά. Φυσικά μπορείτε να κάνετε παραλλαγές: π.χ. να βάλετε φασόλια ή ρεβίθια ή άλλα λαχανικά. Η φόρμουλα είναι: όσπριο+ζυμαρικό+λαχανικό. Οπότε αυτοσχεδιάζετε! Και προσοχή στην επιλογή των πρώτων υλών! Η Yoleni’s μας προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας υλικά για να φτιάχνουμε νόστιμα και αγνά πιάτα!
Να είστε καλά κ να προσέχετε τον εαυτό σας!
Υλικά για 1 μερίδα:
1 φλ. βρασμένοι μαύροι γίγαντες Πρεσπών (ή άλλο όσπριο της αρεσκείας σας)
3/4 φλ. κοχύλι “Ανδρίτσαινα”
1 ντομάτα +1/2 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένα
1 φλ. πράσινη σαλάτα (εγώ έβαλα iceberg)
1 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “My olive oil”
1 κ.γ. μίγμα για σαλάτα bio “Cretan herbs”
ελιξίριο Jasmine “Βαιμάκη” (ξύδι)
αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες “Threpsi”
πιπέρι
για την κρέμα αβοκάντο
1 αβοκάντο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “My olive oil”
χυμός κ ξύσμα 1/2 λεμονιού
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
αλάτι κ πιπέρι
παξιμάδι βρώμης bio “Φούρνος Ντουρουντού”
Εκτέλεση:
Βράζω το κοχύλι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χτυπώ όλα τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετώ στη σειρά τη ντομάτα, το ζυμαρικό, την πρασινάδα και τους γίγαντες. Πασπαλίζω με το μίγμα μυρωδικών. Γαρνίρω με την κρέμα αβοκάντο, την οποία απολαμβάνω και με τα παξιμάδια. Καλή σας όρεξη !
Πραγματικά υπερπαραγωγή! Όλο χρώμα και νοστιμια!
Καλησπέρα και καλώς σας ξαναβρήκα μετά το διάλειμμα που είχα το καλοκαίρι!Πράγματι τέλεια η σαλάτα σας αλλά αυτό που μου αρέσει πολύ, πολύ είναι η κρέμα αβοκάντου!Εξαιρετική!
Καλό χειμώνα κορίτσια^^
Che buonissimo piatto, Lenia! La presentazione è splendida! Baci dall’Italia, mia cara 🙂
So yummy, I feel like Summer now!
Ciao
Alessandra
ΠΟλύ ωράια ποικιλία… μου αρεσουν όλα τα χρώματα lol 🙂
A delicious and well balanced lunch!
It looks delicious!
Λένια ενα τέτοιο πιάτο το έτρωγα με την μία κι ας μην είχα τρέχει τόσα χιλιόμετρα.
Πολύ ωραίο. Αυτά τα μαύρα φασόλια πρέπει να τα δοκιμάσω.
Καλό φθινόπωρο 🙂