The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σάλτσα πέστο
Αλείμματα -Σάλτσες Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Πέστο βασιλικού

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Τι μου κάνετε; Ελπίζω να σας βρίσκω αισιόδοξους και δυνατούς κόντρα στα σημεία των καιρών και την δεύτερη καραντίνα που ξεκίνησε μόλις πριν λίγες ημέρες! Το ξέρω ότι τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε αισιόδοξοι! Θα είμαστε εδώ παρείτσα να μαγειρεύουμε, να συζητάμε, να μοιραζόμαστε και να χαλαρώνουμε φτιάχνοντας νόστιμα καλούδια! Σε πρόσφατο ταξίδι μας στην όμορφη πατρίδα μου, την Πάτρα, είδα ότι ο μπαμπάς μου είχε στο μπαλκόνι μια μεγάλη γλάστρα με έναν τεράστιο βασιλικό. Τον πλησίασα, τον αγκάλιασα, άνοιξα τα πνευμόνια μου και ρούφηξα το μεθυστικό άρωμά του. Η πρώτη σκέψη που μου ήλθε στο μυαλό ήταν σε πόσες πέστο βασιλικού αντιστοιχεί αυτή η πληθώρα του αγαπημένου μου φυτού…Πόσο κοιλιόδουλη πια! Αμέσως λοιπόν ανακοίνωσα στην μανούλα μου ότι θα τους φτιάξω πέστο και κατόπιν συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει στο μπλογκ αυτή η κλασική και τόσο χρήσιμη συνταγή. Είναι δυνατόν να υπάρχουν συνταγές για πέστο βαλεριάνας ,πέστο γλιστρίδας,  πέστο μαϊντανού και κολοκυθιού και να μην υπάρχει η συνταγή για πέστο βασιλικού; Οποία παράλειψις!!!

Οπότε τους έφτιαξα μια μακαρονάδα που την ευχαριστηθήκαμε οικογενειακώς! Να σημειώσω ότι πέραν των βασικών υλικών (βασιλικός, σκόρδο, ελαιόλαδο, κουκουνάρι και διατροφική μαγιά αντί για τυρί) προσθέτω πάντα και λίγο χυμό λεμονιού. Ταιριάζει απίστευτα δίνοντας μια νότα φρεσκάδας, σας συνιστώ να μην το παραλείψετε!

Αυτά τα ολίγα από το νησί! Σας γλυκοφιλώ! Μουάτς!

Σάλτσα πέστο

Υλικά για 1,5 κιλό ζυμαρικών:
100 γρ. φύλλα βασιλικού
50 γρ. κουκουνάρι
4 σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
75 γρ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
50 γρ. ζωμός από τα ζυμαρικά

Σάλτσα πέστο

Εκτέλεση:
Πλένω τον βασιλικό, τον καθαρίζω από τα κοτσάνια του και τον στραγγίζω σε σουρωτήρι. Κατόπιν τον στεγνώνω σε απορροφητικό χαρτί. Πολτοποιώ στο μπλέντερ το σκόρδο, το κουκουνάρι και την διατροφική μαγιά. Μετά προσθέτω και τον στεγνό βασιλικό. Ρίχνω το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Λίγο πριν αποσύρω τα ζυμαρικά από την φωτιά, παίρνω 50 γρ. από τον ζωμό που βράζουν και τον ρίχνω στο μπλέντερ ώστε η σάλτσα να γίνει λίγο πιο υδαρής και να “αγκαλιάσει” καλύτερα τα ζυμαρικά. Σερβίρω αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν φτιάξετε λιγότερα ζυμαρικά, μειώστε τις ποσότητες των υλικών ή φτιάξτε τις ίδιες, απλά όσο περισσέψει το βάζετε σε ένα γυάλινο βαζάκι, το σκεπάζετε με ελαιόλαδο και το φυλάτε στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,062 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *