The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan τάρτα μπρόκολο
Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Vegan τάρτα μπρόκολο

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Τι μου κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά και να αντιμετωπίζετε με ψυχραιμία την καραντίνα! Ελάτε να μαγειρέψουμε μια vegan τάρτα μπρόκολο που σας προτείνω σήμερα να ξεχαστούμε!

Το μπρόκολο που λέτε δεν λείπει ποτέ από το σπίτι μου! Χάρη στον Barba Stathis το απολαμβάνουμε ακόμα και το καλοκαίρι! Το κάνουμε σαλάτα, σούπα, το κάνουμε με ζυμαρικά και πρόσφατα αποφάσισα να το κάνω και τάρτα! Μια εύκολη, πολύ νόστιμη, ελαφριά τάρτα με μια ιδιαίτερη βάση χωρίς αλεύρι και μια γέμιση ελαφριά και θρεπτική. Η βάση γίνεται με αμύγδαλα και βρώμη και είναι εκπληκτική (την ιδέα την πήρα από εδώ) Η τάρτα άρεσε και στο μικρό και στο μεγάλο αγόρι μου γεμίζοντάς με χαρά! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη vegan τάρτα μπρόκολο και πείτε μου τις εντυπώσεις σας!

Άλλες αγαπημένες μπροκολοσυνταγές είναι:

Αυτά τα ολίγα από το νησί! Βαστάτε γερά! Μην απογοητεύεστε! Μπόρα είναι θα περάσει! Φιλιά πολλά! Μουάτς!

Vegan τάρτα μπρόκολοΥλικά για ταρτιέρα 22 cm:
για την ζύμη
150 γρ. αμύγδαλα ωμά, αλεσμένα
95 γρ. βρώμη, αλεσμένη
1 κ.σ. λιναρόσπορος+3 κ.σ. ζεστό νερό
2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2.5 κ.σ. νερό
για την γέμιση
350 γρ. μπρόκολο βρασμένο Barba Stathis, ψιλοκομμένο
50 γρ. λιαστή ντομάτα. ταμποναρισμένη και ψιλοκομμένη
240 γρ. silken tofu
4 κ.σ. διατροφική μαγιά
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Vegan τάρτα μπρόκολο

Εκτέλεση:
Ξεκινώ από την βάση. Σε μπολάκι ανακατεύω το νερό με τον λιναρόσπορο προκειμένου να γίνει πηχτό σαν τζελ. Το αφήνω στην άκρη. Σε άλλο μπολ ανακατεύω τα αμύγδαλα, την βρώμη, το αλάτι, την ρίγανη και το αλάτι. Σε αυτό το μείγμα των στερεών ρίχνω τον λιναρόσπορο και το λάδι. Κατόπιν προσθέτω και το νερό. Η ζύμη θα είναι κολλώδης. Την απλώνω σε ταρτιέρα ελαφρώς λαδωμένη και την ανεβάζω ως τα τοιχώματα. Με ένα πηρούνι κάνω τρύπες. Την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 13-15 λεπτά στους 180C ώσπου να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
Στο μεταξύ φτιάχνω την γέμιση. Πολτοποιώ στο μπλέντερ όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το μπρόκολο και την λιαστή ντομάτα. Σε ένα μπολ αδειάζω το μείγμα από το μπλέντερ και ρίχνω μέσα και το μπρόκολο με την λιαστή ντομάτα κι ανακατεύω. Αδειάζω την γέμιση στην βάση, ισιώνω με ένα κουτάλι, προαιρετικά πασπαλίζω με λίγο σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 περίπου λεπτά ώσπου να σταθεροποιηθεί. Βγάζω την τάρτα από τον φούρνο κι αφήνω να κρυώσει καλά προτού την κόψω. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.972 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *