For the recipe in English click here
Βρήκα στην λαϊκή αγορά φρέσκα goji berries και ενθουσιιάστηκα και την ίδια μέρα μου έφερε ο πεθερούλης μου αντράκλα ή αλλιώς γλιστρίδα. Μάλλον δεν θα το σκέφτηκε και πολύ καλά….. δεν πας σε μια γλωσσού νύφη γλιστρίδα… χα χα. Πολλοί την θεωρούν παράσιτο όμως είναι ένα πολύ παρεξηγημένο φυτό, περιέχει πολλές βιταμίνες, καροτενοειδή καθώς και μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο, ακόμα περιέχει τα περισσότερα Ω3 λιπαρά οξέα από κάθε άλλο λαχανικό, ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες (Ανά 100 g ωμής, Θερμίδες (Kcal) 13, Πρωτεΐνες (g) 0,7. Υδατάνθρακες (g) 1,1, Λιπαρά (g) 0,7, Εκ των οποίων ω-3 (g) 0,4). Έφτιαξα λοιπόν αυτή την σούπερ υγιεινή σαλατίτσα και σας την παρουσιάζω.
Να είστε καλά!
Υλικά:
1 πιάτο αντράκλα
1 κ.σ. σουσάμι άσπρο
1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
3 κ.σ. φρέσκα goji berries
10 αμύγδαλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι για τους μη vegan)
2 κ.σ. χυμός λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση:
Ξεπλένω την αντράκλα και τα goji berries. Ανακατεύω το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το μέλι και το αλάτι. Τοποθετώ σε μια πιατέλα την αντράκλα, τα goji, πασπαλίζω με τα σουσάμια, κόβω σε κομματάκια τα αμύγδαλα και περιχύνω με την σαλτσούλα. Καλή σας όρεξη!
Looks really delish! Hugs!
Look lovely dears!
xo
Ζήτησα στο χωριό από ένα γείτονα να μου δώσει αντράκλα και απόρησε τι θα την κάνω.
Πρέπει να βρω goji φρέσκα και δεν έχω δει πουθενά προς το παρόν.
Φιλιά