The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Σούπες

Vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια

For the recipe in English click here

“Κυρία, εσείς τι θα φάτε το Πάσχα, το Μ. Σάββατο, την Τσικνοπέμπτη;” είναι ερωτήσεις που συνηθίζουν να μου κάνουν οι μαθητές μου. Παραξενεύονται τα παιδιά, όταν λες ότι είσαι χορτοφάγος. Συχνά νιώθω πως με λυπούνται κ προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι δεν στερούμαι τίποτα κ ότι η χορτοφαγία είναι μια υπέροχη διατροφική επιλογή που μου χαρίζει ευεξία κ υγεία! Και για να περάσουμε στο επίκαιρο θέμα του Μ. Σαββάτου ιδού τι θα φάμε εμείς! Μια καταπληκτική νηστίσιμη μαγειρίτσα φτιαγμένη με μανιτάρια, μαρούλι, σπανάκι , ρυζάκι κ μυρωδικά! Ακόμα κι όταν έτρωγα κρέας, τη μαγειρίτσα δεν μπορούσα να την πλησιάσω. Μου φαινόταν άκρως απωθητική κ βρωμερή. Η χορτοφαγική εκδοχή της είναι υπέροχη κ την τίμησαν δεόντως κ οι κρεατοφάγοι της παρέας!

Αν λοιπόν θέλετε μια εναλλακτική για το τραπέζι της Ανάστασης, φτιάξτε αυτή την ελαφριά εκδοχή της μαγειρίτσας. Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε! Γλυκά φιλιά σε όλες κ σε όλους!

Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια-Vegan mushroom magiritsa (Greek Easter soup)
Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια

Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 μεγάλο μαρούλι, χοντροκομμένο
800 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
3 πράσα, σε φέτες
1 ματσάκι μάραθος, μαϊντανός, δυόσμος, ψιλοκομμένα
8 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
60 γρ. (1 φλιτζανάκι) ρύζι
80 ml χυμός λεμονιού
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κ.σ. corn flour
αλάτι κ πιπέρι

Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια-Vegan mushroom magiritsa (Greek Easter soup)
Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια

Εκτέλεση:
Βάζω τα λαχανικά στην κατσαρόλα με ελάχιστο βραστό νερό κ τα πιέζω με μια πηρούνα ώσπου να μαραθούν κ να χωρέσουν. Ρίχνω τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, τα πράσα κ τα κρεμμυδάκια. Προσθέτω λίγο ζεστό νερό, το ρύζι κ αφήνω να βράσουν. όταν είναι έτοιμα ρίχνω το λάδι, τον χυμό λεμονιού κ αλατοπιπερώνω. Σε ένα μπολάκι χτυπώ το corn flour με 5 κ.σ. από τον ζωμό του φαγητού κ περιχύνω το φαγάκι μου. Ανακατεύω καλά κ περιμένω να πήξει η σάλτσα μου. Καλή σας απόλαυση!
(προσοχή: μην βάλετε πολύ νερό κ σας βγει νερουλή η σούπα. Καλύτερα να παρακολουθείτε το φαγάκι σας κ να προσθέσετε ζεστό νερό, αν χρειαστεί!)

Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια-Vegan mushroom magiritsa (Greek Easter soup)
Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 240 times, 1 visits today)

11 Comment

    1. Δεν το μετράω. Βάζω λίγο κι αν χρειαστεί, προσθέτω ζεστό. Δεν πρέπει να έχει πολλά νερά μην γίνει νερομπλουμ! Φιλάκια πολλά! Και του χρόνου, κοριτσάκι μου γλυκό!!!

  1. Ευχαριστούμε για την νοστιμότατη συνταγή! Μου βγήκε πολύ έντονος ο δυόσμος, ίσως έπρεπε να βάλω το μισό ματσάκι!
    Καλή Ανάσταση, υγεία και ελευθερία στα σπίτια μας 🙂 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *